Dizzy Jazzcafé: Anaphora (Winnaar: The Records on Tour)

dinsdag 09 juli 2024

Gratis entree

Agenda

Jazzcafé Dizzy

s Gravendijkwal 127
3031 EK Rotterdam

Queer pianist en componist Filippo Deorsola presenteert Anaphora, een pianotrio dat “verschillende genres en ritmes op een ongelooflijk beheerste en plezierige manier schakelt en mixt” [Best of Jazz, VS]. De muziek belichaamt een praktijk waarin niet-Europese muzikale tradities worden verkend als ritmische en timbrale ruimtes die het samenspel van het trio kunnen ondermijnen, heroriënteren en openstellen voor onverwachte grooves en verrassende texturen. Het nodigt luisteraars uit in een fascinerende verkenning van geluid.

JURYQUOTE: “Een muzikaal zeer origineel trio. We waren onder de indruk van de ritmische elementen en het speelplezier. We hoorden veel invloeden terug uit verschillende, verrassende genres. De groep beschikt over een eigen muzikale identiteit en een bijzondere podiumpresentatie.”

Over The Records on Tour
The Records on Tour is  een samenwerking tussen de VNJJ (Vereniging van Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals) en de Keep an Eye Foundation. Dit project bouwt voort op de jazzcompetitie The Records. De albumrelease van de drie Records winnaars vindt plaats in het Bimhuis een jaar na het winnen van de competitie en vormt tevens het startpunt voor ‘The Records on Tour’. The Records on Tour biedt deze drie opkomende jazzartiesten een tournee ondersteund door Nederlandse jazzpodia en -festivals. Daarnaast krijgen ze een coachingstraject dat is afgestemd op hun artistieke en zakelijke behoeften.

De focus van jazzconcours The Records ligt op jonge artiesten die vooruitkijken en muziek maken in het hier en nu. Muzikanten met een eigenzinnige kijk op wat jazz is en met de niet te stillen drang om het podium op te gaan en hun muziek te delen.

Kijk hier voor het overzicht van de concerten in Dizzy.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief