Dizzy Jazzcafé: Andrew Moreno trio (Winnaar: Erasmus Jazz Prijs 2024)

maandag 29 juli 2024

Gratis entree

Agenda

Jazzcafé Dizzy

s Gravendijkwal 127
3031 EK Rotterdam

Gitarist Andrew Moreno is de winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2024 en wist met zijn Andrew Moreno Trio zowel de jury als het publiek te imponeren. 

Andrew Moreno is de gitarist en oprichter van het Andrew Moreno Trio. De in 2020 opgerichte Rotterdamse band bestaat verder uit bassist Jonathan Ho Chin Kiat en werkt momenteel samen met de internationaal bekende saxofoniste Tineke Postma en Martin Hafizi op drums.

De jury spraak de volgende woorden over de winnende act: “We waren getuige van een uiterst dynamisch, veelzijdig en volwassen trio met Andrew in een duidelijke en leidende rol. Hij is erin geslaagd om de juiste spelers van hoog niveau te kiezen om hem te begeleiden op een reis door zijn eigen muzikale universum. Het trio liet een electische set horen van edgy en vrije, maar toch toegankelijke nummers en is klaar om meteen de grote festivals te bespelen!”

De prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent wordt jaarlijks georganiseerd door kunsthogeschool Codarts Rotterdam, de Stichting Vrienden van Codarts en hoofdsponsor Nedspice.

Kijk hier voor het overzicht van de concerten in Dizzy.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief