Dutch Jazz Collective met Benjamin Herman & Jan van Duikeren

donderdag 07 juli 2022

€16.00

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Maak je borst maar nat als je van bigbandjazz, blazersgeweld en aanstekelijke grooves houdt! Op 7 juli presenteert Dutch Jazz Collective hun in LantarenVenster opgenomen debuutalbum Generations, met twee wel heel speciale gasten: Benjamin Herman en Jan van Duikeren!

Dutch Jazz Collective is een Rotterdamse bigband, opgericht door Bart van der List en Sander Smeets. De band bestaat uit aanstormende jonge talenten uit de Nederlandse jazzscene. De muziek is geworteld in de jazztraditie, maar met de blik op het heden en de toekomst. Het speelplezier straalt ervanaf! Medio 2021 nam de band haar debuutalbum op in de concertzaal van LantarenVenster. Dit album kreeg de titel Generations en vestigt de aandacht op drie verschillende generaties Rotterdamse musici: Ab Schaap, Jan van Duikeren en Benjamin Herman. Vanavond klinken hun composities en die van een aantal bandleden.

Saxofonist Benjamin Herman en trompettist Jan van Duikeren zijn briljante en bijzonder veelzijdige musici. Herman is oprichter van New Cool Collective, en initiatiefnemer van talloze projecten. In 2006 ontving hij de Boy Edgar Prijs voor zijn indrukwekkende oeuvre. Van Duikeren is een veelgevraagd solist en sessiemuzikant. Naast zijn eigen bands Fingerprint en JvD4 is hij medeoprichter van de Special Request Horns, waarmee hij met veel grote artiesten speelt. Benjamin en Jan zijn regelmatig samen op het podium te vinden met verschillende projecten. Hun enorme chemie, energie en bovenal muzikaliteit past perfect bij de jonge talenten van Dutch Jazz Collective.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief