ENEMY
met Kit Downes, Petter Eldh & James Maddren

dinsdag 27 juni 2023

€10 - €16

Agenda

De Doelen

Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam

ENEMY belicht de briljante en creatieve muzikale geesten van Kit Downes (piano), Petter Eldh (bas) en James Maddren (drums). Het drietal treedt op met muziek van hun ECM-opname ‘Vermillion’ uit 2022 en hun aanstaande album uit 2023 op het WeJazz-label.

Kit Downes is een BBC Jazz Award-winnende, Mercury Music Award genomineerde solo artiest voor ECM Records. Hij toerde de wereld rond met piano, kerkorgel en harmonium en komt nu naar de Doelen. Hij is tweemaal bekroond met de 1e plaats in Downbeat’s Critics Poll Rising Star voor respectievelijk de categorieën Orgel en Keyboard, en zijn ECM-platen ‘Obsidian’, ‘Dreamlife of Debris’ en ‘Vermillion’ zijn uitgebracht met veel lovende kritieken.

“Deze plaat is anders dan wat ik eerder heb gedaan. We hebben onszelf in een gebied geduwd waar we nog niet eerder in hebben gespeeld, wat een meer op kamermuziek georiënteerd geluid is. De complexe ritmische component is nog steeds intact, maar verpakt in een andere esthetiek.”

‘Vermillion’ laat ons kennismaken met Downes’ uitzonderlijke pianistische kwaliteiten in een triocontext met vaste medewerkers Petter Eldh op bas en James Maddren op drums. Een zorgvuldig samengesteld pianotrio-programma dat zachte lyriek en gedurfde creatieve uitbarstingen in gelijke mate betreedt.

Op dinsdag 27 juni in de Doelen.

Dit concert wordt gepresenteerd door de Doelen en North Sea Round Town.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief