Festijn van Internationale Levensliederen uit het Oude Westen – Workshops

zaterdag 03 juli 2021

Agenda

Rijnhoutplein (plein voor de Leeszaal)

Rijnhoutplein
3014 TZ Rotterdam

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

Tijdens het Festijn van Internationale Levensliederen in het Oude Westen worden, tussen twee concerten door, verschillende workshops door lokale organisaties verzorgd. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Bekijk

WORKSHOP PLEININRICHTING ( ‘groene vingers’)

14.30-15.30

Tijdens een eerdere workshop over pleininrichting stelden buurtbewoners en gebruikers van het plein voor om speelelementen, zitgelegenheid, een fontein neer te zetten en het plein groener te maken In deze workshop worden deze ideeën verder uitgewerkt. Op een maquettetafel bestaande uit een groot zwart/wit dambord kunnen op de vakken allerlei groene ideeën worden voorgesteld die we vervolgens in het groot op het plein neerzetten. Hiermee kunnen we de verzakte delen van het plein maskeren en gebruiken om de verschillende plekken met activiteiten tijdens het festival aan te geven. Na afloop van het festival blijven de bloempotten en plantenbakken een tijdje staan. Daarna vinden de planten hun bestemming in de binnentuinen, op de balkons  van bewoners of langs de gevels van de verschillende ondernemingen rondom het plein.

Idee/organisatie/uitvoering: OMI (Pieter Kusters) en Bart Isings

 

WORKSHOP MOEDERTAAL/BEELDVERHAAL .

14.30-15.30

Woorden uit verschillende talen lijken soms sprekend op elkaar of klinken hetzelfde. Soms betekenen ze hetzelfde of komen ze qua betekenis bij elkaar in de buurt. Soms zijn het ‘valse vrienden’ en klinken ze hetzelfde maar betekenen ze iets totaal anders. Samen met de deelnemers zullen we opzoek gaan naar specifieke woorden waarin we overeenkomsten zien om deze vervolgens te tekenen, op te schrijven en te printen en zo tot een gezamenlijk werk te komen.

De workshop wordt gegeven door de kunstenaars Ulufer Çelik & Alaa Abu Asad.

Idee/organisatie: Eva Olthof (PrintRoom) in samenwerking met Invalid Atelier (Patricia Fonseca Monteira)

 

MODESHOW DRESS FOR SUCCESS

13.00-13.30, 15.00-15.30 en 16.30-17.00

Bij Dress for Success kunnen mensen met een laag inkomen kleding en kledingadvies krijgen voor sollicitaties, werk (bv een paar setjes horeca-zwart) en feestelijke gelegenheden. In de modeshow wordt getoond wat Dress for Success in huis heeft en waarom.

 

BUITENATELIER/MARKTKRAAM

13.00-13.30 en 16.30-17.00

kunst van atelier/galerie Herenplaats op stof geprint en ter plekke op t-shirts gestikt door Invalid Atelier 

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief