Gallery Tour: ROOF-A
A Flower’s Experience by Michelle Samba

vrijdag 30 juni 2023

Gratis (reserveren verplicht)

Agenda

ROOF-A

Westplein 9b
3016 BM Rotterdam

Op 30 juni ervaar je een bijzondere performance van slagwerker Michelle Samba. Het stuk dat ze opvoert smelt verschillende elementen samen, waaronder drums, bloemen, performancekunst en muziek. Centraal staat de notie van uithoudingsvermogen en linkt visueel aan de wabi-sabi esthetiek, een traditioneel Japans wereldbeeld waarin het draait om de acceptatie van vergankelijkheid en imperfectie.

Michelle Samba is een verstrengeling van ritme, nsiki & yokai esthetiek, kunst-waarheid, hedendaagse energie, en speelt met concepten van lichaam en geest. Ze werkt voornamelijk met de taal van drums, haar werk bevat meestal poëzie en performancekunst.

Dit concert is gratis te bezoeken. RSVP via info@roof-a.com o.v.v. North Sea Round Town x ROOF-A.

Over ROOF-A
Met de hoofdletter A van Art is ROOF-A een internationale ontmoetingsplek: een onderdak, kruispunt en vertrekpunt voor kunstenaars en fotografen, verzamelaars, publiek en iedereen die verder maar nieuwsgierig is naar een wereld vol verbeelding. Op dit moment zie je Kirsten Spuijbroek’s ‘A Flower’s Experience‘ in ROOF-A.

Het mysterie van het leven, waarin de oerkracht van het eeuwige nieuwe begin en het besef van sterfelijkheid samenvloeien, wordt door mensen over de hele wereld al tienduizenden jaren geassocieerd met de tere schoonheid van bloemen. In het werk van Kirsten Spuijbroek komen deze twee elementen opnieuw samen. De kunstenaar is niet geïnteresseerd in de schoonheid van de bloemen, maar in het zichtbaar maken en overbrengen van wat de bloemen hebben meegemaakt: zwaar worden, vervormd, verrot; barsten, getest worden in de hitte van meer dan duizend graden, verdwijnen en eeuwig worden.

Gallery Tour
Dwars door North Sea Round Town weeft een serie van concerten op de meest kunstzinnige locaties van Rotterdam. Van kleine galeries tot grote kunstinstellingen: wie de Gallery Tour doet, ziet wat er speelt in de stad op het gebied van beeldende kunst. Tentoonstellingen komen tot leven met performances van eindeloos creatieve musici. Bekijk hier de andere concerten van de Gallery Tour.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief