Gallery Tour: Depot Boijmans van Beuningen, Rabobank Collectie
Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023), reserveringen vol

zondag 09 juli 2023

Gratis (reserveren)

Agenda

Rabo Public Art Space, Depot Boijmans Van Beuningen

Museumpark 24
3015 CX Rotterdam

Het soloproject van Sanem Kalfa ‘I Am Here’ (Artist in Focus 2023) is een intieme en subtiele expressie van geluiden gecreëerd met cello, ukelele, stem en elektronica. Ze gebruikt looping op een ongebruikelijke manier: in plaats van duidelijke herhalingen te bouwen, creëert ze lagen met verschillende texturen, met behulp van live-opnames van haar cello en haar stem. De stem neemt een aantal verschillende rollen aan zoals het vertellen van verhalen, het zingen van teksten en instrumentale zang.

Dit concert is gratis te bezoeken, aanmelden verplicht. De reserveringen voor dit programma zitten vol. Met een ticket tot het Depot is er kans dat je op inloop wel nog kan luisteren op inloop.

Dit concert is een samenwerking tussen North Sea Round Town en Rabo.

Over de Rabo Kunstcollectie
Deze derde collectietentoonstelling is opgebouwd rond het werk Mental Map van Fernando Sánchez Castillo. Macht én de symboliek van de macht zijn belangrijke onderwerpen in zijn werk. Centraal staat het verhaal van David en Goliath; de eenling die opstaat tegen een (over)macht. Via de Mental Map lopen we langs meer werken uit de Rabo Kunstcollectie waarin we tegenstellingen zien; tussen dichtbij en veraf, mannelijk en vrouwelijk, openbaar en privé, fictie en realiteit. En hoe we ons als mensen daarbinnen staande houden.

Over Depot Boijmans Van Beuningen
Depot Boijmans Van Beuningen werd 5 november 2021 geopend door Koning Willem-Alexander. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot, ontworpen door architectenbureau MVRDV, is uniek in de wereld en staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam.

Nergens ter wereld bestaat een dergelijk werkgebouw, waar naast het openbaar maken van de museumcollectie, een blik achter de schermen van het museumwerk wordt gegeven, waar ook private collecties en bedrijfscollecties in zijn ondergebracht.

Gallery Tour
Dwars door North Sea Round Town weeft een serie van concerten op de meest kunstzinnige locaties van Rotterdam. Van kleine galeries tot grote kunstinstellingen: wie de Gallery Tour doet, ziet wat er speelt in de stad op het gebied van beeldende kunst. Tentoonstellingen komen tot leven met performances van eindeloos creatieve musici.

Bekijk hier de andere concerten van de Gallery Tour.

Meld je aan voor de nieuwsbrief