George Dumitriu Hazard Ensemble in Tropicana

donderdag 23 juni 2022

€10,00 - €17,50

Agenda

BlueCity (voormalig Tropicana)

Maasboulevard 102
3063NS Rotterdam

Wordt oorgetuige van het muzikale spanningsveld tussen het George Dumitriu Hazard Ensemble en de unieke akoestiek van oud-zwemparadijs Tropicana. In opdracht van North Sea Round Town heeft George Dumitriu een improviserend sterrenteam samengesteld, met enkel de meest gevoelige en veelzijdige musici uit Nederland en België. Het Hazard Ensemble bestaat uit Raphael Vanoli, Fuensanta, Lennart Heyndels, Joachim Badenhorst, Frank Rosaly en natuurlijk George Dumitriu zelf.

Fuensanta speelt contrabas, reciteert persoonlijke teksten en zingt prachtige Spaanse songs, terwijl Raphael Vanoli zijn gitaargeluid transformeert met elektronica. Bassist Lennart Heyndels schakelt moeiteloos tussen bas en zijn indrukwekkende spectrum van analoge synths, Joachim Badenhorst verbuigt zijn tenorsaxofoon melodieën richting lo-fi keyboardsounds met zijn unieke experimentele en r&b handtekening, en veelzijdig drummer Frank Rosaly schroomt niet om het geheel aan te vullen met verschillende percussieve patronen, die wisselen tussen ‘luchtslagen’ en zware smashes. Om het verhaal compleet te maken vervult Dumitriu zelf de subtiele hoofdrol in de performance door zijn gesampelde altviool zowel meditatief als dringend te laten klinken.

Aandachtig gevormd, terwijl de avond in de nacht verandert, produceert het ensemble klanken die behoren tot zowel akoestische als elektronische bronnen. Met een uitgebreid palet aan klanken creëren de musici een buitenaardse dimensie door de muziek te laten ontwaken en schitteren, waarbij ze soms klinkt het als zes mensen, dan weer als zestig. Ga met ons mee op een ontdekkingsreis, waarbij het Hazard Ensemble een spirituele dimensie creëert, de perceptie van tijd verandert en wordt deelgenoot van een eerlijke en openhartige ervaring.

Locatie
De performance vindt plaats in BlueCity (voormalig Tropicana) in Kralingen. In het voormalige zwembad, bij velen bekend als Tropicana, verzamelen zich de pioniers van de circulaire economie. Er bloeit een dynamische community van duurzame ondernemers die gezamenlijk BlueCity ontwikkelden van leeg zwembad tot spil van de regeneratieve economie in de stad én de regio. Meer weten, ga mee op BlueCity Expeditie. Meer weten over BlueCity? Boek een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs en neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulaire biolab ter wereld en ontmoet je een circulaire ondernemer.

Kortingsticket (studenten, RotterdamPas, CJP) – €10,00 (excl. service fee)
Early Bird | 31 maart t/m 15 mei – €12,50 (excl. service fee)
Regular | v.a. 16 mei – €17,50 (excl. service fee)

Foto’s George Dumitriu Hazard Ensemble door Hielke Grootendorst

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief