Openingsconcert: George Dumitriu Hazard Ensemble in zwembad Tropicana

donderdag 23 juni 2022

€11,00 - €18,50 (incl. service fee)

Agenda

BlueCity (voormalig Tropicana)

Maasboulevard 102
3063NS Rotterdam

Let op: het tijdschema is gewijzigd.

Deuren open | 20:45
Walk-in performance | 21:30 – 22:00
Intermezzo | 22:00 – 22:30
Concert | 22:30 – 00:30

Wanneer de ondergaande zon schittert in het water van de Maas, ver achter de Willemsbrug en net voorbij De Rotterdam, stijgt de muziek op vanaf de bodem van voormalig zwemparadijs Tropicana. Bij binnenkomst word je verwelkomd door de  overweldigende ruimte, uitkijkend over het water en onder een schemerende zomerhemel. Voor één keer wordt het ooit iconische Rotterdamse zwembad omgetoverd voor een unieke, state-of-the art muziekbeleving.

Waar je vroeger het water hoorde stromen, hoor je het improvisatiespel van een internationale groep onder leiding van George Dumitriu met Fuensanta, Joachim Badenhorst, Lennart Heyndels, Frank Rosaly en Raphael Vanoli. Het ensemble creëert een buitenaardse dimensie waar klanken ontwaken in de ruimte, onder de enorme glazen koepel en uiteindelijk de fonkelende sterren.

Fuensanta (MX) speelt contrabas, reciteert en zingt, terwijl Raphael Vanoli (PR) zijn gitaargeluid zal tranformeren met elektronica. Bassist Lennart Heyndels (BE) kan moeiteloos schakelen tussen bas en analoge synths, wanneer Joachim Badenhorst (BE) zijn tenorsaxofoon melodieën verbuigt richting lo-fi keyboardsounds. Veelzijdig drummer Frank Rosaly schroomt niet om het geheel aan te vullen met verschillende percussieve patronen en Dumitriu zelf vervult de subtiele hoofdrol in de performance met zijn gesamplede altviool.

Bereid je voor op een programma dat geheel in het teken staat van experiment en ontdekking. Verplaats jezelf door de ruimte en beweeg mee op de schakering van het avondlicht. Wanneer de zon onder is, neemt lichtkunstenaar Razvan Isac (Hola Studio) het stokje over van de natuur. Luister vanaf de bodem van het zwembad, hang op de rand of dompel jezelf onder in een luie ligstoel en word oorgetuige van hoe de ruimte zich vult met een hypnotiserend improvisatiespel van het zeskoppige ensemble.

Over George Dumitriu Hazard Ensemble
In opdracht van North Sea Round Town heeft George Dumitriu voor de derde keer op rij een improviserend sterrenteam samengesteld, met enkel de meest gevoelige en veelzijdige musici.

“With Dawn: A trilogy of sound, Rotterdam has made an advanced, consistent and stimulating contribution to new exceptional forms of music presentation.”

Henning Bolte, allaboutjazz.com (2019)

“Hazard Ensemble can be considered as a continuation of the 2019 work of “Dawn Trilogy” in spirit without being a replication of it.” (…)“It was a truly collective achievement of the six musicians to let the music breathe and thrive over a continual span of twice two hours. I am pretty sure there would even have been enough energy for a third round. Due to the nature of the music-making both sets/rounds brought out and brilliantly manifested different temperaments, temperatures and colors.”

Henning Bolte, allaboutjazz.com (2021) 

Entree: €17,50 (excl. service fee)
Kortingsticket € 10,00 (studenten, RotterdamPas, CJP), excl. service fee)

Locatie
De performance vindt plaats in BlueCity (voormalig Tropicana) in Kralingen. In het voormalige zwembad, bij velen bekend als Tropicana, verzamelen zich de pioniers van de circulaire economie. Er bloeit een dynamische community van duurzame ondernemers die gezamenlijk BlueCity ontwikkelden van leeg zwembad tot spil van de regeneratieve economie in de stad én de regio. Meer weten, ga mee op BlueCity Expeditie. Meer weten over BlueCity? Boek een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs en neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulaire biolab ter wereld en ontmoet je een circulaire ondernemer.

Foto’s George Dumitriu Hazard Ensemble door Hielke Grootendorst

Meld je aan voor de nieuwsbrief