Hear on the Island – Eilandgeluiden

zondag 07 juli 2024

Gratis entree

Agenda

Buitenplaats Brienenoord

Van Brienenoord 5
3077 AE Rotterdam

Tijdens de workshop ‘geluidscollage’ verzamelen we geluiden van het Eiland van Brienenoord die later als compositieschetsen worden uitgewerkt. Na de pauze zal de workshopleider een concert geven waarin de verzamelde geluiden en de compositieschetsen zijn verwerkt. Vervolgens is er een concertroute met twee bijzondere optredens onder de Brienenoordbrug en op het getijdenstrandje, waarbij omgevingsgeluiden en het landschap samensmelten in muziek.

Programma
10:00-12:00u –
Workshop “Sound layers & deep listening”
12:00-12:45u –
Pauze Lunch verkrijgbaar in het café
13:00-13:20u  –
Performance Heembeden I (geopend voor publiek)
13:40-14:00u –
Performance Heembeden II (geopend voor publiek)
14:10-15:00u – Concertroute
15:00-17:00u Horeca geopend

Over Heembeden
Sierraden en sculptuur maker Tamara Vierbergen (design, concept)onderzocht samen met muzikant Ishtar Bakhtali (compositie, performance) manieren om diepere wortels in hun omgeving te groeien. Ze werden hierbij geïnspireerd door oude Europese tradities die hun levende omgeving eerden door rituelen en ceremonies zoals de meipaal traditie waarbij met een kleurrijke verbinding tussen het lichaam en het landschap de komst van de lente en vruchtbaarheid van de aarde wordt gevierd. De performance zal een visuele en muzikale ervaring zijn die komt vanuit het verlangen om meer verbinding te voelen met het landschap.

Line up Concertroute
Oene van Geel
(altviool), Lucija Gregov (cello), Loek van den Berg (saxofoon), Ishtar Bakhtali (zang)

Aanmelden

Mensen kunnen zich voor het concert of deelname aan de workshop aanmelden via maurice@buitenplaatsbrienenoord.nl Bij de workshop is plek voor max. 30.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief