Het Jazzschip
(uitverkocht)

zaterdag 25 juni 2022

€49,50 - €59,50 (excl. service fee)

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Na een figuurlijk onstuimig jaar op de Maas, lijkt het erop dat we in 2022 weer op jazzavontuur ter water kunnen. Schip ahoy! Vorig jaar scheerden we met watertaxi’s van locatie naar locatie om vier prachtige concerten te beluisteren, maar op de zwoele zomermiddag van zaterdag 25 juni stappen we weer aan boord van één van de kopstukken van de Spido-vloot.

Tijdens het aanmonsteren klinken de rustgevende beats van DJ Rita Lynn. Als de trossen los zijn, speelt gitarist Michiel Stekelenburg met zijn trio Onoda en trompettist Peter Somuah zijn jazzy driving grooves. Met een golvende flow en zicht op de stad gaan we op weg naar de oude RDM werf in de Waalhaven. Voor het hart van het programma meren we aan op de historische werf, waar twee knetterende concerten je uit je comfortzone trekken.

We ontdekken het nieuwe trio Saba van oud-speler Jawa Manla in een voormalig scheepsloods. Daarna verkennen we het centrum van het arbeidersdorp Heijplaat, waar slagwerkster Sun-Mi Hong met een trio in de oude koepel kapel aan het Rondoplein improviseert. Op de terugweg naar LantarenVenster blussen we de dag af met een laatste concert door het sterrenteam van drummer Guy Salamon, die ons op aanstekelijke wijze de nieuwste ontwikkelingen in de jazz laat horen. Onder andere NSRT Artist in Focus Teis Semey, José Soares en Xavi Torres zijn onderdeel van de internationale bezetting.

Met ronkende motoren volle kracht vooruit, zon en wind in de rug en met een glas in de hand terug naar de stad aan de Wilhelminapier. Klaar voor de Rotterdamse zaterdagavond.

Kaarten zijn per direct te koop
Early Birds (31 maart t/m 15 mei): €49,50
Reguliere kaarten (v.a. 16 mei): €59,50
Kortingskaarten – studenten, RotterdamPas, CJP (v.a. 16 mei): €49,50

Meld je aan voor de nieuwsbrief