Grootste Stoelendans op Livemuziek in Hoek van Holland

zaterdag 16 juli 2022

Gratis

Agenda

Recreatieoord Hoek van Holland

Wierstraat 100
3151 VP Rotterdam

North Sea Round Town gaat weer los! Samen met recreatieoord Hoek van Holland luiden we op zaterdag 16 juli de zomervakantie in met een grootse Stoelendans op Livemuziek, met maar liefst 1.001 stoelen. Met dit feestelijke evenement sluit North Sea Round Town ook haar jaarlijkse muziekfestival af. Er is geen betere plek te bedenken dan aan zee! Meld je aan via dit formulier.

Let op: online aanmelden is mogelijk tot vrijdag 15 juli 23:00 uur. Het is ook gewoon mogelijk om je bij de entree aan te melden op zaterdagochtend. Meedoen is gratis.

 De Stoelendans beleeft haar primeur in Hoek van Holland. Het is een eerste editie, met de intentie om dit stadsevenement jaarlijks terug te laten komen en uit te breiden, met Hoek van Holland als startpunt. De werving en begeleiding van de deelnemers wordt uitgevoerd door North Sea Round Town, het recreatieoord en het verenigingsleven in Hoek van Holland. Samen zorgen we voor een super gezellige, feestelijke, muzikale dag en gaan we voor het wereldrecord!

Voor de teamspirit kun je ook gezellig meedansen aan de zijlijn en de deelnemers aanmoedigen tijdens dit vrolijke familiefestijn! Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen, zoals een rondvlucht over Hoek van Holland. De Stoelendans zal ongeveer twee uur duren en wordt muzikaal begeleid door Arend Niks en Keimpe de Jong, met naast ceremoniemeester sheriff010, live jazzmuziek van talloze musici.

Alvast een beetje rekken, strekken en opwarmen? Bekijk dan dit filmpje van een stoelendans uit 1971, met begeleidingsband. Dit was de eerste en de laatste keer dat er een stoelendans op livemuziek op zo’n grote schaal plaatsvond. Dat gaan wij inhalen!

Stoelendans North Sea Round Town x recreatieoord Hoek van Holland
Zaterdag 16 juli 2022
Inloop 10:00 uur
Stoelendans 11.00 – 13:00 uur.

Kom je van buiten het Recreatieoord?
Als je lopend bent of op de fiets kom je naar de ingang van het Recreatieoord op Wierstraat 100, bij de hefboom. Vanaf daar word je door ons opgevangen en begeleid.

Er gaat een Metro vanuit Rotterdam naar Hoek van Holland, het is een directe verbinding en je bent er snel. Het gaat om metrolijn B (Beurs) met eindhalte Hoek van Holland Haven, vanaf daar neem je Bus 611 of wandel je binnen 30 minuten naar het Recreatieoord. Hier vind je de dienstregeling: www.ret.nl/home/reizen/dienstregeling/metro-b.html

Kom je met de auto? Liever niet want dat is niet zo goed voor het milieu en het kan erg druk zijn op de weg. Als het mooi weer is er een grote kans dat je in de file staat en is het lastig om een parkeerplaats te vinden. Let op: Je kunt niet parkeren op het Recreatieoord! De dichtstbijzijnde parkeerplaats is op de Helmweg (5 min. lopen) en vol = vol. Hou er rekening mee dat je verder weg moet parkeren en dus langer moet lopen. Vertrek op tijd van huis!

Als je op het Recreatieoord bent, begeleiden we je tot aan het evenemententerrein. Daar krijg je een bandje en word je toegelaten tot het veld. Dat is bij het grote hekwerk op de Zeeweg (ter hoogte van het Pastoraat/ Stuifkenszand). Dit wijst zich vanzelf want wij zijn bij je!

Zit je op het Recreatieoord?
Ga dan naar het grote hekwerk bij de Zeeweg (ter hoogte van de Pastoraat/Stuifkenszand). Daar meld je je aan, krijg je een bandje en word je toegelaten tot het veld. Ga dus niet binnendoor of zelf al naar het veld. Alleen met een bandje om mag je meedoen.

Dit waren de huishoudelijke mededelingen. Maak er vooral een leuk uitje van! Wij hebben er heel veel zin in. En er zijn mooie prijzen te winnen. En als je klaar bent kun je nog heerlijk naar het strand om af te koelen in de zee!

Deelname aan de Stoelendans is vrijwillig en op eigen risico. De organisatie North Sea Round Town en het Recreatieoord zijn niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel (ongeval), verlies of diefstal.

Line up: de Nazaten met gasten
Carlo Hoop (percussie)
Jermaine Forster (drums)
Klaas Hekman (bassax)
Patrick Votrian (tuba)
Setish Bindraban (trompet)
Sharif Waddich Hossain (altsax)
Robby Alberga (gitaar)
Shauntell Baumgarten (viool)
Simone Botasso (concertina)
Keimpe de Jong (tenorsax)

Met bijzondere dank aan stichting Zabawas.


Bron video: Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief