Hillevliet Festival

zaterdag 08 juli 2023

Gratis

Agenda

De Hillevliet

Hillevliet 90
3074 KD Rotterdam

De Hillevliet bestaat 1 jaar en zij vieren dat graag met jou! Op zaterdag 8 juli 2023 staat Hillevliet Festival op de planning, met een programma vol workshops, optredens en meer.

Een greep uit het programma:

🎨 Bij Zuid. Boijmans kan je op deze dag terecht voor een kunstwerkshop in De Kunstwerkplaats, maak je kennis met het archief van Arte Útil, kom je kijken naar ‘Boijmans op de planken’ en bouw je samen met kunstenaar Quentley Barbara mee aan een heus kunstwerk.

✨ Zelf aan de slag in de werkplaats van een goudsmid… Dat kan bij De Makerij!

🥁 Houd je van produceren, muziek en/of podcasts maken, wil je je talent verder ontwikkelen of wil je jammen op verschillende instrumenten? Ga dan langs de Creative Space!

🎤 Ook aan de feestbeesten is gedacht! Dans je heupen los op de live muziek van de SKVR Brassband, soulzangers Joni & Kaya Jules, soul en Afrikaanse gospelmuziek door Kevin Bokomo en Arabische jazzmuziek van trio MaDaBa gepresenteerd door North Sea Round Town (Buurtconcert).

🥕 Vergeet niet je energie op peil te houden met het lekkere eten van
de Volkskantine en de buurt barbecue van het buurtpreventieteam Hand in Hand.

🤸 Of doe mee aan de Hillevliet Battle gepresenteerd door SKVR! Een 1-on-1 all-style dans battle. Met juryleden Gilbriano a.k.a Popeye, Giorgio van Albeda Dans en Kelly van X-gen crew zullen je skills goed gezien worden. DJ Don Dev zal de muziek verzorgen en MC Sniggy is de master of ceremonie. Er is een prijzenpot van €250 voor de winnaar.

Kom jij ook? De toegang is gratis. Meer info vind je hier.

Zomer op Zuid
North Sea Round Town sluit zich aan bij Zomer op Zuid. Deze zomer zet Rotterdam alle schijnwerpers op Rotterdam Zuid. Ruim vier maanden lang is daar, voor iedereen, heel veel te beleven. Met een programmering van grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen.

Onder de noemer Welkom in de Wijk highlight North Sea Round Town een serie festivals of programma’s waar samenkomen met de wijk in één groot buurtfeest centraal staat. Bezoek deze gratis festivals om kennis te maken met een stukje Rotterdam dat je wellicht nog niet zo goed kent. Klik hier om andere Welkom in de Wijk-programma’s te ontdekken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief