Huiskamerconcert:
& Sanem Kalfa & Teis Semey (Artist in Focus)

woensdag 29 juni 2022

Reserveren gesloten

Agenda

Huiskamer Parksite


De Deense gitarist Teis Semey (Artist in Focus 2022) en de Turkse vocalist en cellist Sanem Kalfa slaan samen een nieuwe weg in en laten zich inspireren door volksmuziek en vrije improvisatie. In deze performance brengt het duo een mix van Turkse muziek, Deense volksmuziek, liedjes en improvisatie. Met deze invloeden bundelen Semey en Kalfa hun creativiteit door een ruimtelijke en melodieuze klankwereld te creëren.

Sanem Kalfa ken je van haar werk met George Dumitriu en Joachim Badenhorst. Maar ook zelf heeft ze een indrukwekkende catalogus van solowerken opgebouwd. In haar meest recente performance Miraculous Layers (i.o.v. BIMHUIS) pakt de veelzijdige vocaliste de cello op en bewerkt ze haar sounds live met electronica. AllAboutJazz omschreef haar stem als ‘tinten en timing, bloei en flow, vibe en touch, fly en linger’, wat Kalfa een boeiende match maakt met de avantgardistische, Deende jazzgitarist Teis Semey.

Met de ‘sensibiliteit van koormuziek, maar de agressie van punk’ heeft Teis Semey zich met zijn kwintet en band Raw Fish opgeworpen als een leidende stem in de jonge, Nederlandse creatieve scène. NRC noemde hem een rijzende ster in de categorie jazz, en dit jaar is hij Artist in Focus van het festival. Verwacht van dit duo een gevoelige, emotionele set van muziek die de ziel raakt.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief