inJazz – Celano, Badenhorst, Baggiani ft. Wolfert Brederode

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Kantine Walhalla boven

Veerlaan 11
3072 AN Rotterdam

Guillermo Celano en Marcos Baggiani ontmoetten elkaar in 2001 in Amsterdam. Ondergedompeld in de eclectische jazz en impro-scène van de stad, hebben ze samen verschillende groepen geleid. Met Joachim Badenhorst spelen ze sinds 2013. Ze vonden zichzelf diepgaand verbonden in hun liefde voor schoonheid, grooves, noise, abstractie, virtuositeit en eenvoud. In 2018 bracht het trio hun eerste album Lili & Marleen uit via Clean Feed Records, met lovende kritieken uit binnen- en buitenland. Tegen die tijd was het trio al begonnen met het uitnodigen van speciale gasten.

In de Tilburgse jazzclub Paradox voegde Wolfert Brederode zich in 2019 voor het eerst bij de groep, en magie geschiedde. Fast forward door de pandemie en daar is het nieuwe album Carnet Imaginaire (Challenge Records, 2022). De muziek voor dit album is gecomponeerd en ontwikkeld in de afgelopen twee jaar. Bovenal weerspiegelt het een verlangen naar een diep menselijke communicatie. Guillermo Celano zegt hierover: “We zijn binnenstebuiten en buitenstebinnen gekeerd. Muziek is de grote liefde van ons leven en heeft ons opnieuw geholpen om door deze moeilijke tijden heen te komen.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief