inJazz – Chatlein i su Zumbi

woensdag 22 juni 2022

Gratis

Agenda

BIMHUIS

Piet Heinkade 3
1019BR Amsterdam

Componist en percussionist Vernon Chatlein is afkomstig uit Curaçao en woonde twee jaar in Cuba om daar muziek te studeren. In 2009 vestigde hij zich in Nederland en werd student bij de peetvader van de Curaçaose jazz, pianist Randal Corsen. Op zijn debuutalbum Peace, Love & Music (2017) verbond Vernon (latin) jazz met de ritmes van de Antillen. Tijdens de pandemie verbleef Vernon op Curaçao waar hij aan een bijzonder project begon. Zijn onderzoek naar het bestaande geluidsarchief Zikinza leidde hem door de geschiedenis van de Afro-Curaçaose muziek, en leerde hem zijn voorouders kennen.

Als eerste resultaat bracht hij in 2021 Voices from Letters: Imershón op het toneel: een theatrale en muzikale ode aan zijn voorouders. Chatlein i su Zumbi is de volgende stap, aangewakkerd door de mysterieuze muziekstijl die ‘muzik di zumbi’ heet. Verwacht een mix van traditionele percussie uit Curaçao, ingebed in kamermuziek en jazz.

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief