inJazz – Dishwasher_

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Theater Walhalla

Sumatraweg 9
3072 ZR Rotterdam

Op de vraag om hun muziek te omschrijven, heeft dit drietal een resoluut antwoord klaar: Dishwasher_ maakt jazz voor de non-jazz believers. Hun doel? Alle mogelijke muren tussen genres afkrabben om een frisruikende sound en stijl te creëren. De drie Dishwashers_ komen uit Gent (België), maar bassist Louise en drummer Arno leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium Maastricht. Nadat ze saxofonist en toetsenist Werend hadden leren kennen, begonnen ze te jammen en vrije improvisatieconcerten te geven, wat uiteindelijk leidde tot Dishwasher_.

“We begonnen vlak voor de pandemie, ongeveer een maand ervoor,” zegt Louise. “In het begin konden we elkaar niet zo vaak ontmoeten als we wilden. In plaats daarvan hadden we veel tijd om muziek te schrijven en op onszelf te experimenteren. Deze experimenten werden naar de repetitie gebracht, wat geweldig was. Dishwasher_ is een samensmelting van veel dingen. We bewonderen computer-geproduceerde muziek zoals Aphex Twin, Squarepusher, maar zijn ook beïnvloed door de groten van de jazz. We houden van muzikanten en bands die verschillende genres mixen tot één samenhangend iets: STUFF., Niels Broos x Jamie Peet, Frank Zappa en Smandem, om er een paar te noemen.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Meld je aan voor de nieuwsbrief