inJazz – Ildo Nandja Trio

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Theater Walhalla

Sumatraweg 9
3072 ZR Rotterdam

Bassist Ildo Nandja, afkomstig uit Mozambique, studeerde in 2016 cum laude af aan het Conservatorium Maastricht waar hij in 2019 een jaar lesgaf. Het Ildo Nandja Trio bestaat in twee vormen: als pianotrio en als gitaartrio. “Ik vind het geluid van beide bands mooi”, zegt Ildo. “Door mijn verhuizing van Maastricht naar Rotterdam tijdens de pandemie bleek het moeilijk om met mijn vorige band verder te gaan. Ik werd gevraagd om op een aantal festivals op te treden. Toen heb ik een paar muzikanten gebeld die ik had leren kennen en waar ik een sterke band mee had.” Artiesten als Anders Jormin en Shai Maestro en zijn vroegere leraar John Goldsby, hebben Ildo’s geluid geïnspireerd.

Maar er is meer dat hem drijft. Pãz A Todos, zijn veelgeprezen debuutalbum uit 2016, was behoorlijk succesvol in de Pan-Afrikaanse jazz charts. Als activist en vredesbouwer ziet Ildo zijn muziek als medium dat bewustzijn uitdrukt over de situatie in de wereld. Hij richt zich op eenheid, rechtvaardigheid, gelijkheid en sociale cohesie; onderwerpen die kunnen bijdragen aan een betere wereld.

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief