inJazz – KOTOKID

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Theater Walhalla

Sumatraweg 9
3072 ZR Rotterdam

Ben je klaar voor een potente mix van 80’s jazz-fusion, r&b en soul? Met KOTOKID toont bassist en producer Freek Mulder zijn voorliefde voor analoge synthesizers, sequencers en drumcomputers. “De apparatuur inspireert me om nieuwe geluiden en texturen te vinden”, zegt hij. Freek vergelijkt de output van zijn trio met een muur van geluid, met de dynamiek en energie van een live fusion-band. Freek en zijn medebandleden studeerden jazz aan het Conservatorium van Amsterdam.

De pandemie bracht de zaken voor KOTOKID in een stroomversnelling. “Door de pandemie kon ik niet vaak meer live spelen. Omdat dat het grootste deel van mijn werk was, had ik meer tijd om me te richten op het produceren van muziek. Daardoor ontdekte ik het potentieel van de muziek waar ik mee bezig was. Het maakte ook ruimte vrij in de agenda’s van mijn bandleden om te experimenteren. We hadden de tijd om samen te komen, een live ep en video’s op te nemen, en onze sound te ontwikkelen.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Meld je aan voor de nieuwsbrief