inJazz – Matthijs Geerts Group

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Kantine Walhalla boven

Veerlaan 11
3072 AN Rotterdam

Toetsenist Matthijs Geerts is al jaren één van Nederlands meest gevraagde sessiemuzikanten. Met zijn eigen groep en de release van het album Lost In Reverse (2021) stapt hij trots in de schijnwerpers. In zijn bio beschrijft hij het idee achter zijn muziek als “een nieuw sjabloon om de akoestische en elektronische werelden met elkaar te verbinden”, wat hem helpt om hedendaagse jazz in zijn meest hybride vorm te creëren.

Het was de pandemie die de Matthijs Geerts Groep bij elkaar bracht. “Er was ineens meer tijd om aan mijn eigen materiaal te werken”, zegt hij. “Originele muziek die ik al een tijdje op het oog had. Ik maakte wat schetsen en stuurde demo’s op naar een paar oude vrienden, vrienden die ik ken van onze studie aan Codarts, Rotterdam. Tijdens onze eerste repetitie kwamen we als band muzikaal echt met elkaar in contact en vanaf dat moment zijn we verdergegaan met het vormgeven van onze muziek.” Matthijs heeft een brede interesse in muziek, wat zich zowel in zijn composities als in zijn spel vertaalt. Snelle loopjes, een diepe harmonische structuur en genuanceerde klanktexturen komen allemaal aan bod. “Elke compositie heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Soms noemen we dat energie: een kracht die we via compositie en improvisatie vertalen in muziek.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief