inJazz – Nefertiti Quartet

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Conny Janssen Danst - Studio 1

Dolf Henkesplein 3
3072 LN Rotterdam

Nefertiti Quartet verkent al bijna een decennium de mogelijkheden van improvisatie. Nadat ze elkaar in 2012 ontmoetten aan het conservatorium van Parijs hebben de vier leden veel gespeeld waarbij ze een repertoire van originele composities opbouwden. Met traditionele instrumentatie (sax, piano, contrabas en drums) verkennen ze het spectrum van zoete melodieën, eigentijdse texturen en vrije improvisatie. “We geloven dat we op deze manier nooit stagneren en nemen de luisteraar mee op onze reis”, zegt contrabassist Pedro Ivo Ferreira. In 2014 kwam Ferreira in Amsterdam wonen, waardoor de groep de kans kreeg om met een bredere Europese scope te werken.

“Onze belangrijkste inspiratiebron is Europese jazz en hedendaagse muziek. In Nefertiti maken we samen de arrangementen, nemen we de tijd om elk stuk te finetunen en geven we elkaar de vrijheid om onze muzikale persoonlijkheid te laten schitteren. Op die manier kan de improvisatie door elk lid worden geleid zonder vooraf vastgelegde afspraken, waardoor de muziek de vrijheid krijgt om te gaan waar het op dat moment heen moet.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief