inJazz – NEROVIVO (in collaboration with Nuova Generazione Jazz)

donderdag 27 juni 2024

Gratis

Agenda

Club MOOD

Otto Reuchlinweg 999
3072 MD Rotterdam

NEROVIVO is een verzameling ideeën die voortkomen uit de creativiteit van Evita Polidoro, een eclectische drummer en zangeres die op zoek is naar de juiste combinatie van stilte en muziek. Samen met gitaristen Nocolò Faraglia en Davide Strangio creëert ze een geluid waarin jazz- en pop-rockinvloeden worden gecombineerd, waardoor een melancholische en dromerige sfeer ontstaat die de luisteraar uitnodigt om na te denken over zijn gevoelens. 

Naast luisteren en experimenteren is oprechtheid de basis geweest voor het componeren voor Evita. Het trio is Polidoro’s eerste project als bandleider. Hun titelloze debuutalbum is een emotionele reis waarin thema’s als angst, verlating, relaties en herinneringen worden verkend. Polidoro’s schrijfstijl is indringend en intens, wat wordt weerspiegeld in het sonische verkennen en de aandacht voor detail die de band aan hun muziek besteedt. 

Over inJazz
Geheel volgens traditie vormt inJazz in het openingsweekend van North Sea Round Town de aftrap van het festival. Het programma is een samenwerking tussen de twee steden Amsterdam en Rotterdam en start op woensdag 26 juni in BIMHUIS met gratis toegankelijke showcases voor publiek en een conferentieprogramma voor professionals, waarna inJazz op donderdag 27 juni neerstrijkt in Rotterdam bij LantarenVenster en club MOOD. Loop gerust van het ene naar het andere podium, de entree is gratis en zo mis je het minst.

De line-up bestaat uit de creme de la creme van de Nederlandse hedendaagse jazz. Nieuw samengestelde ensembles en repertoire. Met o.a. 100% CottoneFaKruTu: Dakar EditionFederico Calcagno OctetFemke Mooren QuartetGiuseppe Doronzo, Andy MoorFrank RosalyMarit van der Lei Nextet, Mark Lotz – Freshta, NAUSYQA, Ping-En Hung,  Ponga, TELEVIZYON, WAAN,Y.O.P.E. Er is voor fijnproevers en nieuwkomers genoeg keuze. Laat je verrassen!

Hier vind je alle concerten van inJazz  in één overzicht in de agenda.

inJazz – Conference
Met inJazz komt de internationale jazzscene samen om elkaar (weer) te ontmoeten, zichzelf te presenteren, te discussiëren, te luisteren en de vrijheid in muziek te vieren. inJazz cureert de matchmaking met internationale gasten en daarnaast is veel ruimte om te netwerken. InJazz conferentie is waar studenten professionals ontmoeten, waar showcase artiesten onderhandelen met podia, festivals, labels en agenten, waar projecten financieringspartners ontmoeten. Laat je inspireren! Koop hier je tickets voor de conferentie.

inJazz – Festival
Je weet inmiddels hoe het gaat: er is gratis toegang tot twee avondvullende inJazz programma’s in het Amsterdamse BIMHUIS op woensdag 26 juni en in het Rotterdamse LantarenVenster en aangrenzende club MOOD op donderdag 27 juni. Een toegewijde selectiecommissie is druk bezig geweest met het checken van meer dan 250 aanmeldingen waaruit een mooie selectie van artiesten is gerold die op inJazz 2024 zullen spelen! Er komen dus ook dit jaar heerlijke showcases voorbij, waarvan je geheel gratis kun genieten. Je hoeft geen tickets te kopen en ook niet te reserveren. Loop gewoon  binnen, geniet van alle concerten en de sfeer.

Foto credit: Agnese Zingaretti

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief