inJazz – North Sea String Quartet

woensdag 22 juni 2022

Gratis

Agenda

BIMHUIS

Piet Heinkade 3
1019BR Amsterdam

Als improviserende strijkers actief in de Nederlandse muziekscene, wordt het North Sea String Quartet beïnvloed door klassieke, wereld- en volksmuziek. Vier creatieve geesten combineren hun volledige potentieel en diverse muzikale achtergronden, creëren een uniek geluid en hebben daarbij veel plezier. Voordat ze het kwartet vormden, speelden alle leden van het NSSQ al samen in verschillende bezettingen. Een wederzijdse liefde voor het strijkkwartet en een gedeeld verlangen naar een akoestische groep die grooved en swingt, bracht hen in 2016 samen.

Tijdens de pandemie voegde violist George Dumitriu zich bij de groep. Cellist Thomas van Geelen: “In coronatijd hebben we, zowel individueel als collectief, nagedacht over onze muziek en geëxperimenteerd met ons vernieuwde geluid, dat we tijdens de Balkonscènes-concerten konden uitproberen. Nu zijn we bezig met het verder ontwikkelen van ons repertoire, met als doel om begin 2023 een album op te nemen dat een afspiegeling zal zijn van de tijd waarin we nu zitten.”

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief