inJazz – Perselí

donderdag 23 juni 2022

Gratis

Agenda

Conny Janssen Danst - Studio 2

Dolf Henkesplein 3
3072 LN Rotterdam

Zang, altsax, trompet en contrabas: een orkestratie die verschillende mogelijkheden biedt voor klank en textuur. Voeg daarbij het feit dat Alistair Payne, Fuensanta Méndez en José Soares vrienden zijn die verschillende grotere projecten deelden, en je hebt de ingrediënten voor een uniek muzikaal recept. Verwacht geïmproviseerde passages die lijken op die van een moderne kamergroep, originele songs die putten uit een mengeling van volksmuziek en soundscapes die de natuur en onze omgeving imiteren.
“We worden geïnspireerd door het proces,” zegt Alistair. “We zijn in de gelukkige positie dat we samen kunnen componeren en elkaars ideeën en invloeden kunnen afkaatsen om een geheel eigen geluid te vormen. Onze invloeden strekken zich uit over verschillende muzikale hoeken. Arvo Pärt, Morton Feldman, Björk, Radiohead, Chico Buarque, Fausto, Maurice Ravel zouden het topje van de ijsberg zijn.”

Showcasefestival en netwerkevenement inJazz fungeert als doorgeefluik van informatie over Nederlandse ontwikkelingen. De vijftiende editie gaat dit jaar van start op woensdag 22 juni met een avond vol nieuwe Nederlandse jazzgerelateerde muziek in het Bimhuis in Amsterdam. Op donderdag 23 juni strijkt inJazz neer in Rotterdam.

Jonge musici van de conservatoria krijgen net als voor de “coronapauze” een plek in het festivalprogramma. Ook terug tijdens inJazz: de bekendmaking van de winnaar van de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs binnen de Nederlandse jazzsector. Kom naar inJazz en maak aan het begin van de Rotterdamse jazzzomer kennis met het nieuwe geluid dat de komende jaren de Nederlandse én de internationale podia gaan veroveren!

Bekijk hier het volledige InJazz programma

Meld je aan voor de nieuwsbrief