inJazz – Ponga

woensdag 26 juni 2024

Gratis

Agenda

BIMHUIS

Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Altviool, gitaren en percussie: deze ongewone combinatie vormt het nieuwe trio Ponga. Ze geven de indruk dat alles mogelijk is; vrije improvisatie ligt aan de basis van hun muziek, zelfs wanneer compositorische vormen, aanstekelijke grooves en eigenaardige melodieën opduiken.

Altvioliste Yanna Pelser leent ook haar stem aan het ensemble. Haar mede bandleden, Timon Koomen en Remco Menting, werkten eerder samen in het Kapok trio, samen met componist en hoornist Morris Kliphuis. Elk lid van de band is veelzijdig en in staat om verschillende muzikale rollen op zich te nemen—percussief, melodisch en harmonisch. Met vijftien jaar ervaring zijn ze doorgewinterde artiesten die zowel op Nederlandse als internationale jazz- en klassieke podia hebben gestaan in diverse formaties.

Klassieke muziek maakt ook deel uit van Ponga’s rijke achtergrond, aangevuld met een theatrale flair—en daarnaast kun je ook outfit wisselingen verwachten tijdens hun optredens!

Over inJazz

Geheel volgens traditie vormt inJazz in het openingsweekend van North Sea Round Town de aftrap van het festival. Het programma is een samenwerking tussen de twee steden Amsterdam en Rotterdam en start op woensdag 26 juni in BIMHUIS met gratis toegankelijke showcases voor publiek en een conferentieprogramma voor professionals, waarna inJazz op donderdag 27 juni neerstrijkt in Rotterdam bij LantarenVenster en club MOOD. Loop gerust van het ene naar het andere podium, de entree is gratis en zo mis je het minst.

De line-up bestaat uit de creme de la creme van de Nederlandse hedendaagse jazz. Nieuw samengestelde ensembles en repertoire. Met o.a. 100% CottoneFaKruTu: Dakar EditionFederico Calcagno OctetFemke Mooren QuartetGiuseppe Doronzo, Andy MoorFrank RosalyMarit van der Lei Nextet, Mark Lotz – Freshta, NAUSYQA, Ping-En Hung,  Ponga, TELEVIZYON, WAAN,Y.O.P.E. Er is voor fijnproevers en nieuwkomers genoeg keuze. Laat je verrassen!

Hier vind je alle concerten van inJazz  in één overzicht in de agenda.

inJazz – Conference
Met inJazz komt de internationale jazzscene samen om elkaar (weer) te ontmoeten, zichzelf te presenteren, te discussiëren, te luisteren en de vrijheid in muziek te vieren. inJazz cureert de matchmaking met internationale gasten en daarnaast is veel ruimte om te netwerken. InJazz conferentie is waar studenten professionals ontmoeten, waar showcase artiesten onderhandelen met podia, festivals, labels en agenten, waar projecten financieringspartners ontmoeten. Laat je inspireren! Koop hier je tickets voor de conferentie.

inJazz – Festival
Je weet inmiddels hoe het gaat: er is gratis toegang tot twee avondvullende inJazz programma’s in het Amsterdamse BIMHUIS op woensdag 26 juni en in het Rotterdamse LantarenVenster en aangrenzende club MOOD op donderdag 27 juni. Een toegewijde selectiecommissie is druk bezig geweest met het checken van meer dan 250 aanmeldingen waaruit een mooie selectie van artiesten is gerold die op inJazz 2024 zullen spelen! Er komen dus ook dit jaar heerlijke showcases voorbij, waarvan je geheel gratis kun genieten. Je hoeft geen tickets te kopen en ook niet te reserveren. Loop gewoon  binnen, geniet van alle concerten en de sfeer.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief