inJazz – WAAN

donderdag 27 juni 2024

Gratis

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Een rijke stoofpot van elektronische grooves, sfeervolle melodieën en eclectische, energieke jazz, roots en funk: dat is WAAN. De band werd in 2022 opgericht door saxofonist Bart Wirtz en toetsenist Emiel van Rijthoven. Voor hun live optredens voegen bassist Matteo Mazzù en drummer Mark Schilders zich bij hun magische muziekwereld. WAAN heeft een solide live-reputatie opgebouwd; hun shows zijn energiek en dynamisch en spreken zowel een jong als een ouder publiek aan.

Ook in de studio blinken ze uit. Hun debuutalbum Echo Echo kreeg in 2023 twee Edison Jazz-nominaties. Ze produceerden het zelf, bijgestaan door Oscar de Jong (Kraak & Smaak). Nieuw studiomateriaal staat gepland voor het voorjaar van 2025.

Over inJazz
Geheel volgens traditie vormt inJazz in het openingsweekend van North Sea Round Town de aftrap van het festival. Het programma is een samenwerking tussen de twee steden Amsterdam en Rotterdam en start op woensdag 26 juni in BIMHUIS met gratis toegankelijke showcases voor publiek en een conferentieprogramma voor professionals, waarna inJazz op donderdag 27 juni neerstrijkt in Rotterdam bij LantarenVenster en club MOOD. Loop gerust van het ene naar het andere podium, de entree is gratis en zo mis je het minst.

De line-up bestaat uit de creme de la creme van de Nederlandse hedendaagse jazz. Nieuw samengestelde ensembles en repertoire. Met o.a. 100% CottoneFaKruTu: Dakar EditionFederico Calcagno OctetFemke Mooren QuartetGiuseppe Doronzo, Andy MoorFrank RosalyMarit van der Lei Nextet, Mark Lotz – Freshta, NAUSYQA, Ping-En Hung,  Ponga, TELEVIZYON, WAAN,Y.O.P.E. Er is voor fijnproevers en nieuwkomers genoeg keuze. Laat je verrassen!

Hier vind je alle concerten van inJazz  in één overzicht in de agenda.

inJazz – Conference
Met inJazz komt de internationale jazzscene samen om elkaar (weer) te ontmoeten, zichzelf te presenteren, te discussiëren, te luisteren en de vrijheid in muziek te vieren. inJazz cureert de matchmaking met internationale gasten en daarnaast is veel ruimte om te netwerken. InJazz conferentie is waar studenten professionals ontmoeten, waar showcase artiesten onderhandelen met podia, festivals, labels en agenten, waar projecten financieringspartners ontmoeten. Laat je inspireren! Koop hier je tickets voor de conferentie.

inJazz – Festival
Je weet inmiddels hoe het gaat: er is gratis toegang tot twee avondvullende inJazz programma’s in het Amsterdamse BIMHUIS op woensdag 26 juni en in het Rotterdamse LantarenVenster en aangrenzende club MOOD op donderdag 27 juni. Een toegewijde selectiecommissie is druk bezig geweest met het checken van meer dan 250 aanmeldingen waaruit een mooie selectie van artiesten is gerold die op inJazz 2024 zullen spelen! Er komen dus ook dit jaar heerlijke showcases voorbij, waarvan je geheel gratis kun genieten. Je hoeft geen tickets te kopen en ook niet te reserveren. Loop gewoon  binnen, geniet van alle concerten en de sfeer.

Foto credit: Jouke Oosterhof

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief