inJazz – Wasted Generation (in collab with Nuova Generazione Jazz)

donderdag 27 juni 2024

Gratis

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Het jonge Italiaanse sextet Wasted Generation werd opgericht in 2019, een jaar dat voor de groep in het teken stond van persoonlijke groei, waarin ideeën, invloeden en een passie voor jazz en zijn moderne vormen samenkwamen in een gedeelde muzikale reis die nog steeds voortduurt.

Met alle leden geboren tussen 1996 en 2000, voelde de band de behoefte om een nieuwe gemeenschap te creëren, misschien nog niet volwassen in leeftijd, maar rijk aan ideeën, waarden en persoonlijkheden. “We willen dit aspect van onze identiteit benadrukken omdat, ondanks de niet-zo-compromisloos bijvoeglijke naamwoorden, de term ‘generatie’ ons het meest bindt.”

Vorig jaar brachten ze hun eerste album Wasted Generation – Introducing uit, dat zich richt op vrije hedendaagse jazz, melodische verkenningen en een avant-gardistische benadering van improvisatie. De groep biedt pit en vitaliteit in combinatie met onderscheidende bijdragen van elk groepslid en inventieve solo’s. De jazz van Wasted Generation is ambitieus en eigentijds met een paar soulvolle accenten.

Over inJazz
Geheel volgens traditie vormt inJazz in het openingsweekend van North Sea Round Town de aftrap van het festival. Het programma is een samenwerking tussen de twee steden Amsterdam en Rotterdam en start op woensdag 26 juni in BIMHUIS met gratis toegankelijke showcases voor publiek en een conferentieprogramma voor professionals, waarna inJazz op donderdag 27 juni neerstrijkt in Rotterdam bij LantarenVenster en club MOOD. Loop gerust van het ene naar het andere podium, de entree is gratis en zo mis je het minst.

De line-up bestaat uit de creme de la creme van de Nederlandse hedendaagse jazz. Nieuw samengestelde ensembles en repertoire. Met o.a. 100% CottoneFaKruTu: Dakar EditionFederico Calcagno OctetFemke Mooren QuartetGiuseppe Doronzo, Andy MoorFrank RosalyMarit van der Lei Nextet, Mark Lotz – Freshta, NAUSYQA, Ping-En Hung,  Ponga, TELEVIZYON, WAAN,Y.O.P.E. Er is voor fijnproevers en nieuwkomers genoeg keuze. Laat je verrassen!

Hier vind je alle concerten van inJazz  in één overzicht in de agenda.

inJazz – Conference
Met inJazz komt de internationale jazzscene samen om elkaar (weer) te ontmoeten, zichzelf te presenteren, te discussiëren, te luisteren en de vrijheid in muziek te vieren. inJazz cureert de matchmaking met internationale gasten en daarnaast is veel ruimte om te netwerken. InJazz conferentie is waar studenten professionals ontmoeten, waar showcase artiesten onderhandelen met podia, festivals, labels en agenten, waar projecten financieringspartners ontmoeten. Laat je inspireren! Koop hier je tickets voor de conferentie.

inJazz – Festival
Je weet inmiddels hoe het gaat: er is gratis toegang tot twee avondvullende inJazz programma’s in het Amsterdamse BIMHUIS op woensdag 26 juni en in het Rotterdamse LantarenVenster en aangrenzende club MOOD op donderdag 27 juni. Een toegewijde selectiecommissie is druk bezig geweest met het checken van meer dan 250 aanmeldingen waaruit een mooie selectie van artiesten is gerold die op inJazz 2024 zullen spelen! Er komen dus ook dit jaar heerlijke showcases voorbij, waarvan je geheel gratis kun genieten. Je hoeft geen tickets te kopen en ook niet te reserveren. Loop gewoon  binnen, geniet van alle concerten en de sfeer.

Foto credit: no copyright

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief