inJazz x Batavierhuis x NSRT – Teis Semey en Jesse Schilderink (Artist in Focus)

vrijdag 24 juni 2022

Besloten

Agenda

Batavierhuis

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Saxofonist Jesse Schilderink wordt gezien als één van Rotterdams grootste, hedendaagse muziektalenten. Zijn tijd in Noorwegen heeft duidelijke sporen nagelaten in zijn spel dat zich kenmerkt door een specifieke Scandinavische intuïtie en rauwheid. Aan de andere kant maakte de Deense gitarist Teis Semey zijn reis de tegenovergestelde kant op. Semey is geboren in Denemarken maar woont al enige jaren in Nederland, wat te horen is in zijn zuivere, ongetemde en directe toon en spel. Het spel tussen Jesse Schilderink en Teis Semey is een explosief en intens feest waarbij elk moment telt.

InJazz is er ook voor het publiek in Rotterdam (en van buiten de stad!). Met een gratis toegankelijk festival in locaties rond het Deliplein op die donderdagavond kunnen jazzliefhebbers uit heel Nederland proeven van de nieuwste Nederlandse jazzprojecten. Een commissie van vier gerenommeerde programmeurs, waaronder Raluca Baicu van North Sea Round Town en De Doelen, maakte begin maart een selectie uit maar liefst 166 nieuwe bijzondere bands en projecten die voor inJazz zijn aangemeld.

inJazz, culturele broedplaats Batavierhuis en fringe festival North Sea Round Town sloegen de handen ineen om op vrijdag 24 juni een professionalsdag te organiseren in Batavierhuis. Later op de middag schuift de muziek door naar Coolhaven-buur Podium Grounds voor inJazz x World Music Forum NL – World Blend Café.

Meld je aan voor de nieuwsbrief