Janne Schra: The ❤️ is Asymmetrical Tour

vrijdag 23 juni 2023

€20,50 - €21

Agenda

BIRD

Raampoortstraat 24
3032 AH Rotterdam

Zangeres Janne Schra is een ware kunstenares: haar muziek draait om het volgen van haar gevoel en het proces van idee naar uitwerking, waarin ze telkens een duel aangaat met zichzelf. De vorm, ingrediënten of invloeden zijn ondergeschikt aan het eindresultaat dat volgens Janne altijd ‘eigen’ moet voelen. Op vrijdag 23 juni staat ze in BIRD.

Vlak na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) brak Janne Schra door als zangeres en songwriter van Room Eleven. Van 2004 tot 2010 toerde de band in binnen- en buitenland: van Amsterdam tot Montréal, en van Johannesburg tot Tokyo. Het succes was overweldigend, maar zorgde ook voor torenhoge verwachtingen en begon de zangeres een solocarrière. Vanaf 2013 bracht ze onder haar eigen naam verschillende albums uit en werkte ze samen met IJslandse producer Tobias Fröberg. Haar album ‘Ponzo’ (2015) kreeg een 3voor12- en Edison-nominatie en werd in 2018 opgevolgd door ‘Ok’.

Als songwriter doorbrak Janne hiermee de magische grens van honderd zelfgeschreven liedjes en toerde met ‘Het beste van 75 jaar Janne Schra’ langs de Nederlandse theaters. In 2020 ontmoette ze producer Adam Bar-Pereg en schreef met hem ‘The ❤️ is Asymmetrical’: een album dat gaat over onderbuikgevoelens en het afschudden van wat de mens niet meer dient of geen echte liefde is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief