Jazz Express:
de eerste rijdende concertzaal van de wereld, voor jong en oud (II)

zaterdag 01 juli 2023

Gratis

Agenda

Podium Islemunda

Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam

Op 1 juli zal tijdens North Sea Round Town de eerste rijdende concertzaal ter wereld, de Jazz Express, te vinden zijn op het op het Herenwaardplein bij Podium Islemunda in Ijsselmonde op Rotterdam Zuid.

Kinderen en ouders zijn van harte uitgenodigd om 11:00 uur en 14:00 uur voor een interactief concert en les door het Linus Eppinger Trio waarin kennis gemaakt wordt met de belangrijkste kenmerken van jazz, zoals improvisatie, experiment en interactie!

Vragen zoals “Wat is improvisatie?”, “Hoe kan een jazz standard op zoveel verschillende manieren gespeeld worden? Want dezelfde jazz standard kan bijvoorbeeld zowel als ‘ballad’ als ‘uptempo swing’ gespeeld worden. Of “Elke jazzband bestaat uit een ritmesectie en de melodische sectie – welk instrument doet wat?” of “Welke rol heeft elke muzikant en hoe werk je optimaal samen?” Dat krijg je allemaal spelenderwijs uitgelegd met dit concert.

De Jazz Express geeft doorgaans alleen concerten op basisscholen, maar trekt er voor North Sea Round Town op uit en is nu voor het eerst te zien en voor het publiek, dus mis het niet.

Het programma is gratis toegankelijk.

Jazz Xpress is een initiatief van het Prinses Christina Concours en New Amsterdam Jazz in samenwerking met SKVR, Podium Islemunda en North Sea Round Town.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief