Jazz in Crooswijk:
Van Niekerk, Lievestro, Meijer

zaterdag 29 juni 2024

Gratis

Agenda

Speeltuinvereniging Crooswijk

Schuttersweg 74
3034 RN Rotterdam

Drummer Jens Meijer en gitarist Olivier van Niekerk behoren tot de nieuwe garde Nederlandse jazzmuzikanten.

In dit trio spelen zij samen met bassist Stefan Lievestro, die furore maakte met de band Mona Lisa Overdrive. Onverschrokken gaat dit trio op improvisatieavontuur. Soms voorzichtig om elkaar heen dansend om plotseling uit te breken in schurende free jazz en een spannend samenspel. Dit concert is gratis toegankelijk.

Over Jazz in Crooswijk
Toen Nico Piek in 2010  het initiatief nam om iets positiefs voor zijn wijk te beginnen kreeg dat veel bijval van de gemeente en de politiek die dit initiatief met o.a. ‘de Vogelaargelden’ van harte steunden. Bewoners van Crooswijk kregen hiermee namelijk een positieve ontmoetingsplaats in een muzikale setting en konden de negatieve spiraal waarin het terecht was gekomen van zich afgooien. Er werd een stichting opgericht en Jazz in Crooswijk ontwikkelde zich jaar in jaar uit tot een organisatie die niet meer weg te denken is uit de wijk.

Jazz in Crooswijk legt de nadruk op het boeken van (telkens verschillend) jong Rotterdams muziektalent. Deze musici hebben een podium nodig om zich verder te ontwikkelen. De focus van de programmering ligt daarom op jonge Jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland op zoek naar podiumervaring al dan niet afgestudeerd bij Codarts. Daarnaast programmeert Jazz in Crooswijk ook gerenommeerde Jazzmuzikanten die Jazz in Crooswijk een warm hart toe dragen en vaak al eerder in hun carrière bij Jazz in Crooswijk hun sporen hebben achtergelaten.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief