Jazz in het Gemaal: Ripa na Tulipa featuring Dick de Graaf

zaterdag 13 juli 2024

Gratis

Agenda

Gemaal op Zuid

Pretorialaan 141
3072EL Rotterdam

Speciaal voor North Sea Round Town stellen de band Ripa na Tulipo en de gerenommeerd saxofonist Dick de Graaf een programma samen rond jazzpianist Thelonius Monk. De muzikanten bewerken het oeuvre van Monk tot Braziliaans/Cubaans muziek, met veel swingende percussie. In de pauze draait DJ Bootsy Paul lekkere platen en vertelt moderator en jazzkenner Hans Zirkzee verhalen over Jazz op Zuid.

Ripa na Tulipa is een Braziliaans samba-ensemble dat in 2020 werd opgericht en zich toelegt op onderzoek en uitvoering van Braziliaanse muziek. De bandleden hebben elkaar ontmoet op de Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Ze kwamen uit verschillende landen naar Nederland (Noorwegen, Spanje, Portugal, Italië en Brazilië…) en vonden elkaar door hun gemeenschappelijke interesse in Braziliaanse muziek.

De groep wordt gevormd door typisch Braziliaanse instrumenten: de Solisten, Fluit, en stemmen, de basgitaar op de contrapunten en de Cavaquinho op de harmonieën, en vijf percussionisten die optreden op verschillende traditionele Braziliaanse drums, zoals de Surdo, Pandeiro, Repinique en vele anderen. In het repertoire kan het publiek een showcase verwachten van enkele van de meest beruchte Samba-componisten en -auteurs, en ook originele arrangementen die ook verschillende Braziliaanse ritmes combineren zoals Ijexa en Partido Alto, in een zeer dansend en divers muzikaal concert.

Al meer dan 25 jaar is saxofonist, componist, bandleider en promotor Dick de Graaf op de Nederlandse en internationale muziekpodia te horen met uiteenlopende projecten. Hij is een pure jazzmusicus en een gedreven solist op de tenor- en sopraansaxofoon.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief