Jazz op de Meent x NSRT: 1NUL8 – Beau Zwart & Sykes

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

Het wordt genieten tijdens dit spetterende optreden van Beau Zwart & Sykes. Live muziek en een dj-set zorgen voor een fijne crossover tussen elektronica en jazz. Deze twee door de wol geverfde Rotterdammers hebben met velen samengespeeld, en vanavond laten ze zien hoe cool dat is.

Beau Zwart (1995) kwam in zijn vroege Rotterdamse jeugd in aanraking met muziek. Verrast door de mogelijkheden in het werk van klassieke componisten, begon hij zijn eigen composities te schrijven. In zijn tienerjaren ontdekte hij jazz en elektronische muziek en implementeerde hij deze werelden in zijn composities, maar ook in optredens, soundtracks en DJ-sets. Zijn huidige producties en optredens klinken als een combinatie van soulvolle elektronica, broken beats, jazz en verhalende muziek. De hybride manier van produceren maakt zijn tracks zowel organisch als gedreven. In zijn optredens verbindt hij genres met live looping en improvisatie. Hij speelde op festivals als North Sea Jazz Festival, ADE, Grasnapolsky, ESNS, Pykes (Ibiza) en had residencies bij BIRD, BAR, Operator Radio en Weelde.

Sykes is producer, vocalist en DJ. Als kind groeide hij op met artiesten als Donny Hathaway en India Arie. Op zijn 6e nam zijn vader hem mee het podium op om trompet te spelen; op zijn 14e begon hij met keyboardlessen. Het spelen met andere muzikanten zette hem ertoe aan zijn eigen nummers te schrijven en te produceren en op speelse wijze muziekproductiesoftware te ontdekken. In zijn tienerjaren ontdekte hij elektronische muziek door artiesten als James Blake, Bonobo en RJD2, wat hem inspireerde tot cr

Over Jazz op de Meent x NSRT
In de zomer van 2024 bundelen de ondernemers op de Meent hun krachten met North Sea Round Town, fringe festival van NN North Sea Jazz. Op donderdag 4 juli klinkt er van 16.00 uur t/m 22.00 uur live jazzmuziek op straat, de terrasjes en in de winkels. Met maar liefst 20 concerten op 11 locaties, verspreid over de Meent.

De Meent is een begrip in Rotterdam en vormt dit jaar voor de eerste keer het decor voor een avond vol livemuziek. Kom langs en vier de magie van de zomer in het hart van de stad! Spreek af op een van je favoriete terrassen, volg de route en laat je verrassen! Speciaal voor deze avond zijn er veel winkels geopend tot 21:00 uur, het laatste concert eindigt om 22.00 uur. Blijf daarna nog lekker nagenieten want de horeca is open op de tijden die je gewend bent.

Kijk hier voor het volledige programmaoverzicht van Jazz op de Meent x NSRT.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief