Jazz op de Meent x NSRT:
Bar Pepito –
Nelson Latif & Marcelo Godoy I

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

Twee Braziliaanse snarenwonders samen op één podium, spelen en zingen verschillende stijlen: samba, bossanova en choro, de oervorm van de Braziliaanse popmuziek. 

Marcelo Godoy is een zanger en componist, “mineiro” uit Montes Claros, een stad in Minas Gerais, Brazilië, een plaats waar verschillende muzikale invloeden van Brazilië samenkomen. Jarenlang was hij lid van de beroemde folkloregroep “Banze” waarmee hij optrad op vele tournees door Europa. In 1991, na twee belangrijke muzikale jaren in Londen, keert hij terug naar Brazilië. Door het contact met muzikale grootheden zoals Toninho Horta, Lo Borges, Beto Guedes en anderen, wordt Marcelo volwassener en verfijnder in zijn werk. Sinds 1993 woont hij in Rotterdam, waar hij veel verschillende projecten heeft gecreëerd en ontwikkeld met als doel een betere interactie tussen Nederland en Brazilië.

Nelson Latif (Cavaquinho, gitarist en op de foto) werd muzikaal gevormd in de legendarische jazzscene van São Paulo in de jaren 1980. Met zijn wortels in choro en jazz combineert Latif Braziliaanse stijlen en een klassieke gitaartechniek met diverse muzikale invloeden. Latif begon zijn studie op zijn veertiende en aan het eind van de jaren ’80 verhuisde hij naar Amsterdam en begon hij op te treden op de cavaquinho, een instrument dat sindsdien zijn handelsmerk is geworden.

Over Jazz op de Meent x NSRT
In de zomer van 2024 bundelen de ondernemers op de Meent hun krachten met North Sea Round Town, fringe festival van NN North Sea Jazz. Op donderdag 4 juli klinkt er van 16.00 uur t/m 22.00 uur live jazzmuziek op straat, de terrasjes en in de winkels. Met maar liefst 19 concerten op 11 locaties, verspreid over de Meent.

De Meent is een begrip in Rotterdam en vormt dit jaar voor de eerste keer het decor voor een avond vol livemuziek. Kom langs en vier de magie van de zomer in het hart van de stad! Spreek af op een van je favoriete terrassen, volg de route en laat je verrassen! Speciaal voor deze avond zijn er veel winkels geopend tot 21:00 uur, het laatste concert eindigt om 22.00 uur. Blijf daarna nog lekker nagenieten want de horeca is open op de tijden die je gewend bent.

Kijk hier voor het volledige programmaoverzicht van Jazz op de Meent x NSRT.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief