Jazz op de Meent x NSRT:
NIO House Rotterdam –
Laura Drion & Daniel Bulatkin II

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

Na een succesvolle tournee door Zwitserland in 2023 zet het jonge Rotterdamse jazzduo van vocaliste Laura Drion en pianist Daniel Bulatkin de concertreeks voort in het NIO House in Rotterdam. De twee presenteren hun eigen intieme liedjes geïnspireerd door jazz en volksmuziek, evenals een zorgvuldig samengestelde selectie van stukken uit het Great American Songbook met hun originele draai. Kom naar een avond vol oprechte muziek in het centrum van Rotterdam!

Laura Drion is een jazzvocaliste, tekstschrijfster en songwriter met een betoverend open geluid en podiumprésence waarmee ze haar publiek binnen een fractie van een seconde weet te boeien en ontroeren. Ze heeft inspiratie gevonden in en is vergeleken met zangeressen als Eva Cassidy en Sarah Vaughan. Laura begon op haar zestiende met jazz studeren aan de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is nu, op haar vierentwintigste, afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam. Ze is vaak betrokken bij jazzprojecten, zoals haar eigen kwartet LENA, maar brengt ook haar originele pop/folk-songs in duo. Eind 2023 nam Laura haar debuutalbum op, met de grote Nederlandse bassist Stefan Lievestro, als eerbetoon aan de legendarische jazzpianist Bill Evans.

Pianist, organist en componist Daniel Bulatkin, momenteel woonachtig in Nederland, is een van de toonaangevende stemmen van de jonge Tsjechische jazz. Daniel, geboren in 1999, is gezegend om vanaf het begin samen te werken met zijn lokale rolmodellen en regelmatig op tournee te gaan met buitenlandse namen op prestigieuze podia in heel Europa. Dit culmineerde al snel in samenwerkingen met jazz & fusion supersterren als Seamus Blake, Ulf Wakenius, Justin Faulkner, Tineke Postma, Gergo Borlai, Gary Husband en anderen.

Over Jazz op de Meent x NSRT
In de zomer van 2024 bundelen de ondernemers op de Meent hun krachten met North Sea Round Town, fringe festival van NN North Sea Jazz. Op donderdag 4 juli klinkt er van 16.00 uur t/m 22.00 uur live jazzmuziek op straat, de terrasjes en in de winkels. Met maar liefst 19 concerten op 11 locaties, verspreid over de Meent.

De Meent is een begrip in Rotterdam en vormt dit jaar voor de eerste keer het decor voor een avond vol livemuziek. Kom langs en vier de magie van de zomer in het hart van de stad! Spreek af op een van je favoriete terrassen, volg de route en laat je verrassen! Speciaal voor deze avond zijn er veel winkels geopend tot 21:00 uur, het laatste concert eindigt om 22.00 uur. Blijf daarna nog lekker nagenieten want de horeca is open op de tijden die je gewend bent.

Kijk hier voor het volledige programmaoverzicht van Jazz op de Meent x NSRT.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief