Jazz op de Meent x NSRT:
THOMS –
Jesse Schilderink & Marijn van de Ven

donderdag 04 juli 2024

Gratis

Agenda

Jesse Schilderink (1995) is een in Rotterdam gevestigde saxofonist en componist, voornamelijk actief in de scene van instrumentale en geïmproviseerde muziek. In 2019 studeerde hij met een 9,5 af aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Ook studeerde hij een deel van zijn bachelorstudie aan het NTNU conservatorium in Trondheim (Noorwegen). Gedurende zijn studie volgde Jesse lessen bij onder meer Ben van den Dungen, Dick de Graaf, Eirik Hegdal, Mette Rasmussen en Rolf Delfos.

Als saxofonist is Jesse actief met zeer uiteenlopende bands, waaronder Liberati Quartet (winnaar Erasmus Jazz Prijs 2017), Asbest (Jimmi Hueting, Jelle Roozenburg), De Raad van Toezicht, Willem! (Willem Romers, Jelle Roozenburg), SPUNK!, Barking Fish (Jeroen Verberne, Kika Sprangers) en Son Bent Braam. Daarnaast is hij oprichter en bandleider van het Rotterdam/Trondheim Collective, een doorlopend uitwisselingsproject waarmee een brug wordt gevormd tussen musici uit de Nederlandse en de Noorse scene.

Over Jazz op de Meent x NSRT
In de zomer van 2024 bundelen de ondernemers op de Meent hun krachten met North Sea Round Town, fringe festival van NN North Sea Jazz. Op donderdag 4 juli klinkt er van 16.00 uur t/m 22.00 uur live jazzmuziek op straat, de terrasjes en in de winkels. Met maar liefst 19 concerten op 11 locaties, verspreid over de Meent.

De Meent is een begrip in Rotterdam en vormt dit jaar voor de eerste keer het decor voor een avond vol livemuziek. Kom langs en vier de magie van de zomer in het hart van de stad! Spreek af op een van je favoriete terrassen, volg de route en laat je verrassen! Speciaal voor deze avond zijn er veel winkels geopend tot 21:00 uur, het laatste concert eindigt om 22.00 uur. Blijf daarna nog lekker nagenieten want de horeca is open op de tijden die je gewend bent.

Kijk hier voor het volledige programmaoverzicht van Jazz op de Meent x NSRT.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief