Dizzy Jazzcafé: Colourfield Micheal Murray (Winnaar: The Records on Tour)

donderdag 04 juli 2024

Gratis entree

Agenda

Jazzcafé Dizzy

s Gravendijkwal 127
3031 EK Rotterdam

De jonge saxofonist Micheal Murray (Donegal, Ierland) is een rijzende ster in de Ierse jazzscene. Sinds het begin van zijn professionele carrière heeft hij opgetreden met internationale artiesten als Jason Rebello, Lucian Gray en Phil Robson. Ook studeerde hij bij enkele van ’s werelds meest gerenommeerde saxofonisten en muzikanten, zoals Tommy Smith, Ben Van Gelder, Andy Middleton en Jaleel Shaw.

JURYQUOTE: “We vonden de band erg coherent en volwassen. Met mooie composities en vorm en een prachtig saxofoongeluid. We willen onze speciale waardering uitspreken voor de concentratie op het podium en het hoge spelniveau!“

Over The Records on Tour
The Records on Tour is  een samenwerking tussen de VNJJ (Vereniging van Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals) en de Keep an Eye Foundation. Dit project bouwt voort op de jazzcompetitie The Records. De albumrelease van de drie Records winnaars vindt plaats in het Bimhuis een jaar na het winnen van de competitie en vormt tevens het startpunt voor ‘The Records on Tour’. The Records on Tour biedt deze drie opkomende jazzartiesten een tournee ondersteund door Nederlandse jazzpodia en -festivals. Daarnaast krijgen ze een coachingstraject dat is afgestemd op hun artistieke en zakelijke behoeften.

De focus van jazzconcours The Records ligt op jonge artiesten die vooruitkijken en muziek maken in het hier en nu. Muzikanten met een eigenzinnige kijk op wat jazz is en met de niet te stillen drang om het podium op te gaan en hun muziek te delen.

Kijk hier voor het overzicht van de concerten in Dizzy.

 

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief