Jazzfietsen 2023:
Route door de stad van Zuid naar Noord (uitverkocht)

zondag 02 juli 2023

€27,50 - €37,50

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Let op: de tijden van Jazzfietsen zijn gewijzigd, we vertrekken 20 minuten later dan eerder aangegeven. Dus 11.50, i.p.v. 11:30 uur.

In beweging blijven én de best bewaarde geheimen van de hedendaagse Nederlandse jazz ontdekken op experimentele concertlocaties? Prikkel je muzikale smaakpalet tijdens deze zomerse fietstocht door alle windstreken van de stad Rotterdam. Maak een reis langs bijzondere locaties door de stad met drie indrukwekkende concerten van 45 minuten.

Vroeg in de middag verzamelen we bij LantarenVenster op de Kop van Zuid, waar we na vertrek een zonnige tocht langs de Maas maken richting Kralingen voor het eerste concert  op een sprookjesachtige, groene locatie Arboretum Trompenburg. Tussen bomen en planten tref je violiste My Strings Trio (o.l.v. Yanna Pelser, samen met Karin van Dijk). Pelser is een klassiek geschoolde muzikale duizendpoot die alles in haar omgeving kan opnemen als inspiratie voor haar muziek. Ze kan zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende situaties, wat ervoor zorgt dat ze goed gedijt in zowel klassieke orkesten als improvisator in jazz-, folk- en pop-formaties.  Na het concert geniet je van een heerlijke lunch* in de buitenlucht.

Daarna wordt koers gezet richting de Paradijskerk in het bruisende centrum van Rotterdam. Daar wacht je een prachtig, historisch tafereel voor de uitvoering van het tweede live concert. Hier wachten vocalist Sanem Kalfa (Artist in Focus 2023) en violist George Dumitriu je op. Het duo viert deze zondag een bijzonder jubileum: ze spelen vijftien jaar samen. De aangrijpende ontmoeting tussen viool, stem en elektronica is voor Kalfa en Dumitriu vertrouwd, maar dat stopt hen niet steeds weer onbekend terrein op te zoeken en grenzen ver te kennen. Tijdens deze performance presenteren ze nieuw materiaal dat een verrassende weg inslaat.

Tot slot toeren we dwars door de stad om Jazzfietsen af te sluiten op Zuid, bij Skateland. Het belooft een dansbare conclusie van de tour te worden met Rotterdamse trompettist Peter Somuah & Friends. Na de afloop van Jazzfietsen kan je bij Skateland blijven hangen voor een aftershow van de talentpool van Levels, food en ijskoude drankjes. Het perfecte einde van je weekend!

Is jouw muzieksmaak niet in een hokje te stoppen en is je Discover Weekly elke week een mengelmoes van verschillende genres? Spring met ons op de fiets om het nieuwste in de contemporary jazz en aanverwante stijlen te ontdekken. Bereid je voor op een zondagmiddag die verrast, inspireert en prikkelt. 

*De lunch is niet inbegrepen in een ticket. De lunchpakketten worden geserveerd bij Arboretum Trompenburg en zijn voor 1 persoon. Omdat ze ‘op maat’ worden gemaakt voor Jazzfietsen, kan je tot maandag 26 juni een lunchpakket bestellen. Zelf iets te eten en drinken meebrengen is natuurlijk toegestaan. Drankjes zijn bij zowel het Arboretum en Skateland op locatie te koop. 

Picknick-optie 1 — €17,50
🥪
Sandwich van Vlaamsch Broodhuys met Boerenkaas, grove mosterd en augurkjes en een sandwich met boerenkip-salade, ras el hanout en bulgur (of vega-optie: truffelei salade)
🥗 Salade van Westerkaatje
🥤 Consumptiebon voor koffie/thee/fris of (alcoholvrij) biertje
🍴 Bestek/servet

Picknick-optie 2 — €20,00
🥪 Luxe sandwich van Vlaamsch Broodhuys met Baba Ganoush Tandoori creme, bulgur en gegrilde paprika en een sandwich met hummus gegrilde aubergine en dukkah
🍅 Gazpacho van Westerkaatje
🍪 Kleine zoetigheid
🥤 Consumptiebon voor koffie/thee/fris of (alcoholvrij) biertje
🍴 Bestek/servet

Bestel lunchpakket

Tickets (laatste kaarten)
Regular (v.a. 15 mei) — €37,50
Korting (Onder 26, RotterdamPas, CJP) — €27,50

Bestel tickets

Foto: Peter Somuah door Eric van Nieuwland

Meld je aan voor de nieuwsbrief