Jazzfietsen (uitverkocht)

zondag 03 juli 2022

€27,50 - €42,50 (excl. service fee)

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Stap op de fiets en neem deel aan een ontdekkingstocht langs vier bijzondere plekken dwars door Rotterdam. De locaties vormen eenmalig het toneel waar de top van de Nederlandse jazzscene je opwacht met een zinderend concert. 

Vanaf het startpunt LantarenVenster is de eerste stop van onze reis de Kocatepe Moskee aan het Afrikaanderplein. Het gebedshuis is gevestigd in een rijksmonument, en was vroeger een school voor het voortgezet onderwijs. In de Moskee nemen Syrische componist en Ud-speler Nawras Altaky en Afro-Anatolische percussionist Sjahin During je mee in een wereld waar Arabische melodieën en jazz-harmonieën elkaar ontmoeten. 

We vervolgen de reis met een bezoek aan het Oostelijk Zwembad in Kralingen. De zeldzame akoestiek van een zwembad verwelkomt onze Artist in Focus gitarist Teis Semey met zijn duo Raw Fish. Raw Fish bestaat uit Italiaanse slagwerker Giovanni Iacovella en Semey. Met dit duo kan je gerust gedag zeggen tegen je rustige zondagmiddaggevoel, want de heren neemt je mee in een mix van elektro-akoestische avant-garde en bombastische drumgeluiden.

De staart van het programma vindt plaats in het opkomende havengebied van West. De gebroeders Bottasso spelen in duo bij Oase, een oude scheepswerf. De traditionele balfolk, vol emoties en improvisaties met een sausje van jazzy invloeden zorgt voor een meeslepend dan weer opzwepend resultaat.

We sluiten de tocht af bij cultuurpodium De Fruitvis met een magische, emotionele voorstelling ‘Miraculous Layers’ van Sanem Kalfa met Sun-Mi Hong, Fuensanta en Marta Warelis. 

Neem je eigen fiets mee. Lunch wordt tijdens het programma verzorgd door de Koçatepe Moskee en is inbegrepen in de ticketprijs. 

Kaarten zijn te koop
Reguliere kaarten (v.a. 16 mei): €42,00
Kortingskaarten (studenten, RotterdamPas, CJP): €27,50

Jazzfietsen is een initiatief van North Sea Round Town, programma door Marjolijn Masselink.

Foto: Sanem Kalfa, Three Nights of NSRT @ Boerderij Driebergen: Hong/Fraanje/Soares door Hielke Grootendorst

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief