Kay Slice
From Back To Back + YVES (Den Haag)

zaterdag 25 juni 2022

€15

Agenda

Paard (Den Haag)

Prinsegracht 12
2512 GA Den Haag

Voor zolang de Covid-19 pandemie heerst, houdt North Sea Round Town zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit Rijksoverheid. Dit vragen wij ook van onze locatie-partners. De veiligheidsmaatregelen veranderen constant, wat gevolgen kan hebben voor dit evenement. Check regelmatig onze agenda of website voor de laatste updates, of bekijk hier de algemene regelgeving rondom culturele evenementen vanuit de Nederlandse overheid.

‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’

Verwacht scherpe teksten en flows, dansbare roots-omhelzende grooves, warme jazzy soul-akkoorden en futuristische synths. Deze winter releaset de veelzijdige Kay Slice zijn debuutalbum ‘From Back To Back’ met een sterke groep topmuzikanten achter zich.

Hij liet De Wereld Draait Door studio swingen, liet Mathijs van Nieuwkerk fluiten, pakte de aandacht van internationale blogs zoals Earmilk, trad met zijn live-band op bij VPRO Mundo, ontving meerdere lovende recensies van 3voor12, en is volgens Red Bull één van de acts die gaat opblazen.

De soulful hiphop geïnspireerd door acts zoals Anderson Paak en The Roots en Afrobeat geïnspireerd door artiesten zoals Ebo Taylor en Fela Kuti. Zijn muziek is bezield. Het is het resultaat van een queeste naar zijn eigen ik, via zijn moeder- en vaderland Ghana. Kay ziet muziek dan ook als de ideale vorm om dieper te connecten met zijn roots. De afrobeat vertegenwoordigt het deel van hemzelf dat hij alleen kende van de Ghanese verjaardagen, van de cd’s die zijn vader speelde. In zijn werk omarmt en toont hij zichzelf in alle facetten, en daarmee richt hij de spotlights op iedereen die net als hij het product is van meerdere culturen.

Hij heeft een grote missie: een rijke indruk van Afrika meegeven aan zijn generatie. Afrika als het deel van de wereld waar de spirituele kracht van muziek wordt erkend en gevierd. Met zijn muziek wil Kay ook vertellen over mensen die niet gezien worden, gevoelens die nog niet omarmd worden. Zelfliefde, identiteit en alles wat je tegenkomt in de zoektocht naar jezelf. 

Op North Sea Round Town 2021 werden de wateren getest met een try-out van de show in WORM, het fringe festival van NN North Sea Jazz steunt de rest van de ‘From Back To Back’ tour.

Op zaterdag 25 juni staat Kay in Paard te Den Haag.

De ‘From Back To Back’-tour is een samenwerking tussen Paradiso Melkweg Productiehuis, Radar Agency en North Sea Round Town.

Op deze avond tref je ook YVES. De geboren en getogen Amsterdammer groeide grotendeels op in Almere. De connectie met muziek werd hem al van huis uit met de paplepel ingegoten. Via de mixtape verzameling van zijn moeder kwam hij in contact met R&B, hiphop en soul muziek, invloeden die duidelijk terug te horen zijn in YVES zijn muziek. Begin 2020 bracht hij zijn langverwachte debuut EP uit genaamd; ‘SADDERDAYS’ en samen met zijn executive producers SHY en Clarx Kent smolten zij de Neo-Soul, R&B, Hip-Hop, Jazz sound tot een collectief.

Liever dicht bij de haven blijven? Op vrijdag 13 mei speelt Kay Slice in Rotterdam –> meer info.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief