zo 25 sept | Klankconcert: Under the Surface (Hoek van Holland)

zondag 25 september 2022

Gratis

Agenda

De Surfschool

Rechtestraat 31
3151 HN Hoek van Holland

Nadat de zon achter de horizon is verdwenen, ga je met gesloten ogen kopje onder in het improvisatiespel van Under The Surface. Neem een warme trui, jas of een dekentje mee zodat je warm blijft wanneer het afkoelt.

Trio Under The Surface geeft op het strand van de Surfschool een uniek, geïmproviseerd Klankconcert, waarbij bezoekers – met en zonder visuele beperking – als gelijkgestemden muziek ervaren zonder daarbij iets te kunnen zien. Met de ogen gesloten, het publiek krijgt daarbij een oogmasker aangereikt. Heerlijk vanuit een comfortabele ligstoel of op een kleedje luisteren naar een virtuoos spel van geïmproviseerde muzikale klanken en omgevingsgeluiden van het strand; een nazomerse bries en het geluid van meeuwen, de ronkende motor van een passerende boot en voorbijgangers in de verte. Met enkel en alleen aandacht voor hetgeen je hoort. Het Klankconcert is onderdeel van ArtBreak.

Laat ons weten dat je komt!

Let op: Een aanmelding betekent niet dat er automatisch een stoel voor je klaarstaat. Omdat het Klankconcert onderdeel is van een bredere (gratis) programmering, kan het zo zijn dat de beschikbare stoelen al bezet zijn. Neem dus voor de zekerheid een kleedje of eigen stoeltje mee.

Het Klankconcert vormt de slotperformance van ArtBreak, een eendaags festival georganiseerd door de Surfschool. Vanaf de middag kan je op het strand terecht voor muziek van o.a. Omar Ka met Michiel Moerkerk en reggaeband De Gelukszoekers. Daarnaast zijn er diverse activiteiten zoals surfen, zandboarden en t-shirts ontwerpen. ArtBreak start om 12:00.

Under The Surface
Sanne Rambags (zang)
Joost Lijbaart (percussie)
Bram Stadhouders (gitaar)

“Wauw, wat was dit prachtig! We wilden eens iets anders proberen, iets nieuws. Nou, dit was écht iets nieuws. Omdat je je zicht kwijt bent, worden alle andere zintuigen versterkt. Dat is heel intens.”– Bezoeker Klankconcert 2021

“Het was het echt een prachtige ervaring: Oordeelloos luisteren zonder iets te zien.” – Bezoeker Klankconcert 2019

 

Video door Rob van Pelt

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief