Lilian Vieira & Nelson Latif, featuring Sandro Alves

donderdag 11 juli 2024

Gratis (bar open, geen dinermogelijkheid)

Agenda

Verwacht één groot Braziliaans feest met het topduo Lilian Vieira en Nelson Latif featuring Sandro Alves! Eind jaren tachtig verhuisden Vieira en Latif naar Nederland en sindsdien hebben ze talloze keren samen de sterren van de hemel gespeeld.

Lilian Vieira maakte wereldwijd furore met de Brazilectro-band Zuco 103 en speelde onder andere met het Metropole Orkest. Nelson Latif maakte faam als virtuoos gitarist met Trio Baru. Van kleine en intieme settingen tot de bekende Roda de Samba: Lilian en Nelson vormen een dynamisch duo dat altijd de sfeer weet te maken. Op 11 juli worden zij versterkt worden door de Braziliaanse ritmes van percussionist Sandro Alves, opgeleid aan de beroemde Tradição Samba School in Rio de Janeiro. Dit belooft een zonnige avond te worden waar volop gezongen, gespeeld en gedanst kan worden! De bar is open, maar er is geen diner mogelijkheid.

Over de RDM Kantine
In een verborgen stukje Rotterdam ligt de RDM Kantine. Aan de rand van de Heijplaat midden op het terrein van de voormalig Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). De plek waar begin 20ste eeuw scheepsbouw centraal stond. De centrale kantine was de plek waar havenarbeiders na noeste arbeid, tijdens de schaft van de zelf meegebrachte boterham genoten. Bij de RDM Kantine is dat tot de dag van vandaag eigenlijk niet anders. De ‘arbeiders’ zijn veranderd en de broodtrommels blijven thuis, maar het moment van samenkomen in de kantine is nog steeds hetzelfde. 

Over RDM
De historische werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) biedt plaats aan innovatieve bedrijven, techniekonderwijs, hoogwaardige testfaciliteiten en fieldlabs. Daarmee is het dé plek voor het stimuleren en ontwikkelen van vernieuwende oplossingen voor de slimme haven van de toekomst.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief