Live@Dox & Culth North presents: Reci Da! – Gypsy & Balkan music

vrijdag 05 juli 2024

Gratis entree

Agenda

Nieuwe Luxor Theater - Café Dox

, 3072 ME Rotterdam

Reci Da! betekent Zeg Ja! in het Bosnisch en is een uitnodiging aan iedereen die los wilt komen van het denkende hoofd en wil dansen op hun Gipsy/Balkan muziek. De teksten van Reci Da! snijden vaak immateriële onderwerpen aan, zoals dankbaarheid, liefde en verbinding.

Deze worden gecommuniceerd door middel van hun vreugdevolle muziek met eigen sound: Balkan, vleugje pop, vleugje swing, hier en daar een Nederlandse tekst met Gipsy ritmes en versnellingen. Hiermee geeft Reci Da! een nieuw randje aan de Gipsy/Balkan muziek, met dezelfde intentie: ja zeggen tegen alles dat wij zijn en alles dat in ons stroomt. Niet alleen is de muziek heel aanstekelijk, maar ook de onderlinge vriendschap en vreugde die Reci Da! on stage laat zien, doet men dansen op alles dat de avond brengt.

Over Cult North
Cult North is een opkomend initiatief dat zich richt op kunsteducatie en passie ontwikkeling, onder de jonge autodidacte makers uit Rotterdam. Cult North wil deze doelgroep kennis laten maken met diverse creatieve uitlatingen om zo in te spelen op het geluksgevoel en zingeving maar ook een infrastructuur naar professionalisering creëren. Ze werken vanuit de vraag van hun doelgroep en maken samen programma dat aansluit op de actuele wensen. Zo streven ze naar een toegankelijke kunst en cultuursector en is cultuur bij Cult North geen middel maar een ecosysteem waar diverse domeinen zoals ook welzijn, zorg en educatie ook aanbod komen.

Live @ Dox
Ook na North Sea Round Town kun je iedere vrijdagavond genieten van Rotterdamse artiesten: live muziek in Café Dox vanaf 19.00 uur. Bekijk alle geplande edities van Live@Dox via de de website van het Luxortheater!

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief