Lunchconcert: Teis Semey + Hayo Boerema Fifteen (Nordic) Melodies (Artist in Focus)

dinsdag 28 juni 2022

Vrije toegang, collecte na afloop

Agenda

Laurenskerk

Grotekerkplein 27
3011GC Rotterdam

Hayo Boerema is sinds 2005 de organist-titulair van de Laurenskerk. Met zijn eigen geluid en nieuwsgierigheid differentieert Boerema zich als een toonaangevende muzikant in de creatieve Rotterdamse muziekscene. De organist is regelmatig met een award onderscheiden en weet samenwerkingen met verschillende musici in uiteenlopende genres feilloos uit te voeren.

Teis Semey is een jonge Deense jazzgitarist. Hoewel hun werelden ver uit elkaar lijken, zijn er meer overeenkomsten tussen de twee dan je zou verwachten. Met de “sensibiliteit van koormuziek maar de agressie van punk”, heeft Semey zich met zijn Quintet en band Raw Fish opgeworpen als een leidende stem in de jonge Nederlandse creatieve scene. Eerder dit jaar stond hij in het NRC te boek als “rijzende ster” in de categorie jazz, en is hij natuurlijk Artist in Focus van North Sea Round Town.

Semey reist tijdens North Sea Round Town door Rotterdam om in verschillende bezettingen zijn brede palet aan muziekstijlen ten gehore te brengen. In het kader van zijn artiesten residentie, ontmoeten Semey en Boerema elkaar rond de compositie Fifteen Melodies. De vijftien melodieën worden gevormd door zeven traditionele Scandinavische melodieën en acht door Semey gecomponeerde melodieën.

Tijdens dit lunchconcert spelen en improviseren Boerema en Semey in en om deze melodieën, waarmee ze een kleurrijk muzikaal mozaïek creëren dat in de Laurenskerk prachtig zal klinken.

Entree is gratis. Vrije gift na afloop is mogelijk.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief