Manu Delago

dinsdag 27 juni 2023

€15

Agenda

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996
3072MD Rotterdam

Componist en percussionist Manu Delago komt naar Rotterdam voor een compleet duurzaam concert. Delago en zijn groep (viool, piano, trombone en zang) doen een internationale tournee per fiets, waarbij per dag van een optreden maximaal honderd kilometer wordt afgelegd. Alle instrumenten en apparatuur worden vervoerd in speciaal gebouwde fietskarren. Accu’s voor elektronica en lichtapparatuur worden met zonnepanelen opgeladen.

Delago kwam op het idee voor ‘sustainable touring’ na zijn internationale tours met artiesten als Björk, Olafur Arnalds, Cinematic Orchestra, Anoushka Shankar en zijn eigen projecten. Ook het publiek wordt gevraagd om het openbaar vervoer, fietsend of te voet naar de concertzaal te komen.

De Oostenrijkse Manu Delago speelt de hang: een instrument dat met de vingers wordt bespeeld en doet denken aan een steelpan. De muzikant bracht de afgelopen jaren een indrukwekkende reeks albums uit. Over zijn laatste album ‘Environ Me’ (2021) schreef online muziektijdschrift Written in Music: “Het mag duidelijk zijn dat deze dertiger is opgegroeid met drum-‘n-bass en breakbeats. Deze dansinvloeden weet hij op wonderbaarlijke wijze te mengen met klassiek geschoolde klanken en expressieve percussie-uitspattingen.”

Op dinsdag 27 juni in LantarenVenster.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief