My Breath My Music: Dilayla Kars & Marije van Rijn

zaterdag 08 juli 2023

Pay what you want

Agenda

Batavierhuis (concertzaal)

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Op 8 juli presenteert Marije van Rijn in samenwerking met North Sea Round Town een muzikaal tweeluik met twee programma’s waarin Rotterdamse muzikanten met een bijzonder verhaal de ruimte krijgen. Op zoek naar universele thema’s waarin iedereen zich kan herkennen, laten we zien hoe muziek ons kan verbinden, ontroeren en empoweren.

Het eerste deel van de avond bestaat uit een concert van Dilayla Kars en Marije van Rijn. Dilayla is 17 jaar en speelt vanwege haar spierziekte op een aangepast keyboard. Samen met Marije componeert ze prachtige liedjes die ze deze avond – intiem omlijst door een klein ensemble voor het eerst live zal spelen.

Daarna is het podium aan de Rotterdamse band The Transformers: een collectief opgericht door Marije, waarin professionele muzikanten samenwerken met mensen die ervaring hebben met dak- en thuisloosheid. Met elkaar brengen zij de verborgen verhalen van de stad tot leven in nieuwe muziek die net zo bruisend en veelzijdig is als de stad zelf.

My Breath My Music: Dilayla Kars & Marije van Rijn
De samenwerking tussen NSRT en Stichting My Breath My Music verwezenlijkt dit jaar de muzikale droom van Dilayla Kars. Marije van Rijn (zangeres, pianist en componist) werkte dit jaar in een serie masterclasses aan nieuw repertoire voor Dilayla die vanwege haar spierziekte op een aangepast keyboard speelt. Op het festival wordt het resultaat ‘live’ voor publiek gepresenteerd. “Ik ben begonnen met het spelen van saxofoon. Ik kreeg van Ruud van der Wel ademhalingstherapie toen ik op Mytylschool de Brug in Rotterdam begon en hij wees me op het bespelen van de elektrische saxofoon. Inmiddels ben ik overgestapt op keys. Dankzij dit project krijg ik de kans om van Marije meer te leren over componeren, improviseren en meer.”- Dilayla.

Eerder verzorgde Yanna Pelser (altviolist, vocalist, componist) in opdracht van North Sea Round Town een coachingtraject; zij schreef met twee jonge talenten met een beperking nieuwe songs, improviseerde er op los én werkte toe naar een (slot)presentatie(s). In 2021 werd de coaching aangeboden aan Florine Joose (zang) en in 2022 aan Karin van Dijk (Magic Flute). Inmiddels heeft zich een ensemble gevormd met Pelser, van Dijk en gastmusici waarmee regelmatig in binnen- en buitenland wordt opgetreden.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief