Carnage Within – Mark Schilders & Robert Stec

vrijdag 12 juli 2024

Gratis

Agenda

Batavierhuis

Pieter de Hoochweg 108
3024 BH Rotterdam

Mark Schilders, Rotterdamse drummer, componist en multi-instrumentalist-producer, heeft zich afgelopen periode “ontfermt” over Robert Stec, een 17-jarige drummer en elektronica sampler/producer van The Bridge, een (professionele) band voor jongeren met een beperking, gehuisvest in de MyTylschool de Brug.

*Fuck Jazz* lijken de musici te hebben gedacht; door de grote passie voor heavy metal is de jazz volledig ontspoord in dit masterclass traject; electro, sampels en visuele elementen zorgen voor een nieuwe pagina in het “programmaboek” van North Sea Round Town.

Robert Stec
Robert zit op school op MyTylschool de Brug in Rotterdam Noord en is actief in de schoolband. Sinds kort is hij aangesloten bij The Bridge, de (professionele) band voor jongeren met een beperking die gevestigd zijn in hetzelfde gebouw. Ondanks zijn jonge leeftijd is zijn talent en de drive om te excelleren groot. NSRT heeft hem afgelopen jaar gescout als (top)talent en voor hem de geschikte mentor gevonden om nieuw repertoire op het podium te brengen.

Mark Schilders
Mark Schilders is een drummer, mixing engineer en multi-instrumentalist producer, gevestigd in Rotterdam, Nederland. Als natuurtalent begon Mark op vijfjarige leeftijd met drummen en integreerde naadloos in de gevestigde Nederlandse muziekscene op de jonge leeftijd van 18 jaar. Hij begon zijn studie aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam en studeerde cum laude af in 2011. Tijdens zijn studietijd won hij het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours (2008) en de Erasmus Jazz Prijs (2011). In 2012 ontving hij meerdere beurzen om te studeren aan The New School for Jazz and Contemporary Music in New York, waar hij studeerde onder de begeleiding van Amir Ziv, Jim Black, Reggie Workman en Ben Street.

In 2014 werd Schilders geselecteerd als ‘Nieuwe Maker’ door het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met Stichting Jazz International Rotterdam, wat het begin markeerde van zijn carrière als componist en producer van originele muziek. In de jaren daarna zag zijn eerste album Fabrik (2016) het levenslicht. Dit werd gevolgd door opdrachtwerken voor onder andere het New Rotterdam Jazz Orchestra en het beroemde hedendaagse dansgezelschap Conny Janssen Danst. Sinds 2020 runt Mark zijn eigen mixing-en productiestudio in Rotterdam – voor een geselecteerde afspeellijst van zijn werk.

Hij brengt nieuwe, met elektronica doordrenkte muziek uit onder de naam Fabrik, een zoektocht naar meer persoonlijke muziek – een poging om de lijnen tussen akoestische en elektronische geluidswerelden te vervagen. Mark is docent aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam en het Conservatorium van Amsterdam, waar hij drums, productie en meer onderwijst.

Momenteel speelt hij drums voor de Nederlandse electronic-jazz groep WAAN. In de afgelopen jaren was hij vaak te vinden op drums, bas en synthesizers bij een van de meest gewilde Nederlandse elektronische muziekacts, Weval.

Over My Breath My Music x NSRT
In My Breath My Music x NSRT leren jongeren  met een lichamelijke beperking muziek spelen en treden zij samen op met professionals. My Breath My Music laat zien dat muziek maken geen grenzen kent en met een lichamelijke beperking kan worden vormgegeven aan de passie voor muziek.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief