Grand Opening Night 2022 met John Legend

donderdag 07 juli 2022

t.b.a.

Agenda

Ahoy

Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam

Het NN North Sea Jazz Festival begint in 2022 iets eerder dan anders, én spectaculair: op donderdag 7 juli is John Legend te zien tijdens de Grand Opening Night. De zanger en pianist verzorgt een volledig concert in de Maas; een uniek, niet te missen evenement.

Twee keer eerder deed hij het festival aan: John Legend is een graag geziene gast op NN North Sea Jazz. Wie herinnert zich niet zijn weergaloze optreden samen met The Roots in 2013? Of zijn concert twee jaar later, toen hij weer schitterde voor een bomvolle Nile? Op zijn eigen Grand Opening Night komt de Amerikaanse superster dat nog eens dunnetjes overdoen.

John Legend is een zeldzaam multitalent: hij heeft een stem met een duizelingwekkend bereik, schrijft ijzersterke songs voor zichzelf én anderen en speelt ook nog eens fantastisch piano. Achter dat laatste instrument klom hij op zijn vierde voor het eerst. Hij leerde gospelnummers van zijn oma en zong in het kerkkoor, maar werd ook geïnspireerd door artiesten als Boyz II Men, LL Cool J en Michael Jackson. Vanaf zijn eerste album Get Lifted uit 2004 scoorde Legend hit na hit met nummers als Ordinary People, Save Room, P.D.A. en All Of Me.

Inmiddels heeft hij zeven soloalbums op zijn naam, alsmede een massa prestigieuze prijzen, waaronder elf Grammy’s, een Academy Award en een Golden Globe. Hij ging succesvolle samenwerkingen aan met onder meer Kanye West, The Roots, will.i.am en The Black Eyed Peas, JAY-Z, Lauryn Hill en Alicia Keys. Inmiddels is hij ook coach in The Voice in de VS en leverde in zijn eerste seizoen meteen de winnende kandidaat. Daarnaast zet Legend zich veelvuldig in voor goede doelen. In januari 2020 bracht hij een nieuwe single uit, Conversations In The Dark, een voorproefje van het het album Bigger Love dat in juni is verschenen.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief