North Sea Round Town [Lab] met Sanem Kalfa (Artist in Focus)

dinsdag 23 mei 2023

Besloten

Agenda

Boerderij Driebergen

Delftweg 254
3046ND Rotterdam

Voor de tweede keer is onze Artist in Focus het middelpunt van het North Sea Round Town Lab. Vocaliste, celliste en componiste Sanem Kalfa daagt zichzelf op de vrijzinnige locatie Boerderij Driebergen uit door met Rotterdamse makers te werken die ze niet eerder ontmoette. Het rustgevende platteland aan de oever van de Schie vormt drie dagen lang het decor om te schrijven, musiceren en creëren richting een kersverse set.

Op de vierde dag laat het viertal met een publiek optreden zien en horen op welk punt ze elkaar hebben gevonden. Het North Sea Round Town Lab is een creatief experiment dat comfort vindt buiten de normen en een diepe en frisse kijk geeft op wat geïmproviseerd performen kan zijn.

Tijdens het Lab werkt Kalfa samen met Rotterdamse celliste, improvisator en kunstenaar Lucija Gregov. Naast het spelen van cello, integreert Gregov in haar werk analoge synthesizers en bewerkte veldopnames in haar composities. Via vele interdisciplinaire samenwerkingsverbanden probeert ze de grenzen van het traditionele cellospel te verleggen en vernieuwende sonische landschappen te creëren. Hoe Gregov tijdens het NSRT Lab te werk zal gaan, ligt nog open.

Het tweede North Sea Round Town Lab wordt een interdisciplinaire aangelegenheid met dansers Alice De Maio en Kelly Bigirindavyi. De Maio is geboren in Salerno in Italië en woont sinds 2016 in Rotterdam. Ze danste in stukken van Maura Morales, Alexis Blake en de Amenti Theatre Company. De Burundese Bigirindavyi is een freestyle danser en onderdeel van Rotterdamse crew XGEN.

Nieuwsgierig waar dit viertal samenkomt? Je ziet het op donderdag 25 mei om 18:30 op Boerderij Driebergen. Deuren openen om 17:30 om met een hapje en drankje te acclimatiseren in de schone lucht.

Reserveer nu je ticket à €10 via info@boerderijdriebergen.nl. Meer info over Boerderij Driebergen vind je hier en hier.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief