North Sea Round Town Lab presents Teis Semey’s Farmhouse Express (Artist in Focus, residentie)

donderdag 02 juni 2022

Besloten

Agenda

Boerderij Driebergen

Delftweg 254
3046ND Rotterdam

Begin juni is Artist in Focus Teis Semey het middelpunt van het allereerste North Sea Round Town Lab op de kunstzinnige Boerderij Driebergen, net buiten de stad. Op deze rustgevende locatie aan de oever van de Schie komt de gitarist samen met Rotterdamse musici om drie dagen lang te schrijven, musiceren en creëren voor een kersverse set. Op de vierde dag, zaterdag 4 juni, is er in de namiddag een concert waarbij je getuige bent van het debuut van The Farmhouse Express.

Samen met violiste Yanna Pelser, multi-instrumentalist Alicia Breton Ferrer en spoken word artiest en vocaliste Damaris dompelt Semey zich onder in de rust van het platteland. Omringd door een kabbelende Schie, het bijna onhoorbare geruis van de snelweg en vriendelijke boerderij honden, werkt de veelzijdige groep The Farmhouse Express aan nooit eerder gehoorde composities. Het viertal verkent de dwarsdoorsnede tussen genres en zet gedurfde stappen buiten de normatieve jazz setting. De andere twee deelnemende muzikanten houden we nog even geheim.

Het North Sea Round Town Lab is een creatief experiment dat comfort vindt buiten de normen en een diepe en frisse kijk geeft op wat geïmproviseerde muziek kan zijn.

Reserveer nu je ticket à €10,00 via atelier@wibbinekien.nl. Hapjes en drankjes zijn aanwezig op locatie.

Teis Semey
Teis Semey (1993) is in 2022 de Artist in Focus 2022 van North Sea Round Town. De van origine Deense gitarist, die sinds 2013 in Amsterdam woont, timmert hard aan de weg. Semey runt verschillende bands zoals zijn eigen Trio, Quintet, Raw Fish en Teis Semey Super Extra Deluxe Orchestra. Zijn derde album, Mean Mean Machine verscheen op 19 november. Dit is zijn derde album in slechts drie jaar tijd.

Yanna Pelser
De Nederlandse altvioliste en Resonanzlehre-coach Yanna Pelser studeerde klassiek altviool in Nederland en Duitsland. Pelser is een gedreven orkest- en kamermusicus, maar ook een improviserend altvioliste en vocaliste in muziekgroepen als North Sea String Quartet en Ikarai. Ze werkte eerder samen met vocalisten Duncan Laurence, Karsu en Flip Noorman, en met improviserende strijkers als Oene van Geel (NL), Mario Forte (FR) en Roland Satterwhite (USA).

Damaris
Damaris is een spoken word artist, vocalist en improviser. Ze leidt regelmatig sessies in o.a. Digters aan de Rotte. De spoken word artieste staat doorgaans op het podium met haar band Let The Night Speak, maar tijdens het North Sea Round Town Lab is ze in ander gezelschap. Benieuwd naar hoe Damaris haar hersenspinsels in woorden uitdrukt? Kom langs op zaterdag 4 juni.

Alicia Breton Ferrer
De afgelopen jaren maakte multi-instrumentalist Alicia Breton Ferrer kilometers in noiserock- en postpunt formaties The Sweet Release of Death en Neighbours Burning Neighbours. Tijdens de pandemie schreef en produceerde de half-Spaanse haar solodebuut Headache Sorbet. Het nieuwste project/collectief van Alicia heet Sacrificial Chanting Mood en betreft een samenwerking met Euroboy. Dit najaar komt er een plaat uit waar steeds verschillende muzikanten op meespelen In juni komen de (post)punk-persoonlijkheden van Semey en Breton Ferrer samen op Boerderij Driebergen.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief