NSRT op de Kaap
met Shishani (Dinerconcert)

woensdag 28 juni 2023

€22,50 (incl. diner)

Agenda

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

Op 28 juni keert North Sea Round Town terug op de Kaap voor een avond in het teken van één van de vele culturen die Rotterdam rijk is. De afgelopen jaren leidden Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname) en Paulo Bouwman (Kaapverdië) ons langs verhalen, traditionele muziek en eten. Dit jaar is het de beurt aan zangeres Shishani, die je meeneemt op een muziekreis in haar zoektocht als maker met Namibisch-Belgische roots. Tijdens NSRT op de Kaap opent Verhalenhuis Belvédère haar deuren voor bezoekers om te genieten van een avond vol cultuur en muziek. 

Vocalist, gitarist en singer-songwriter Shishani is een eindeloos creatieve musicus. Ze groeide op in Nederland, met wortels in Namibië in België. Naast muziek heeft ze een achtergrond in antropologie en musicologie, waardoor ze zich in haar werk als krachtig activistische artieste kan richten op maatschappelijk geëngageerde onderwerpen. In haar werk is Shishani altijd op zoek naar manieren om deze werelden samen te brengen. 

Zo reisde ze meerdere malen naar Namibië om te leren van het San-volk in de Kalahariwoestijn voor inspiratie voor  haar kwartet Namibian Tales. Of stichtte ze een unieke all-female groep, Miss Catharsis, waarin vrouwen van kleur centraal staan. Shishani deinst ook niet terug voor het combineren van elektronica met traditionele instrumenten, zoals ze doet met haar band Shakuar. Een ander bijzonder project is Sisterhood, dat bestaat uit 11 vrouwelijke artiesten die een gedeeld erfgoed tussen Indonesië en Namibië door het Nederlandse koloniale verleden benadrukken. 

Muziek, verhalen en diner
Het moge duidelijk zijn: Shishani zit vol verhalen over het verleden, de toekomst, empowerment en traditie. Samen met haar betoverende stem en gitaarspel brengt ze deze koffer vol inspiratie naar Verhalenhuis Belvédère, ons mee te nemen in haar zoektocht naar haar roots, erfgoed en de gelaagdheid van haar identiteit. In deze solovoorstelling zal ze ons met muziek, beeld en tekst meenemen in haar creatieve exploratie en leven tussen Namibië en Nederland. Vanuit de keuken van Verhalenhuis Belvédère worden heerlijke traditionele gerechten geserveerd.

Tickets à €22,50 zijn nu te koop. Een ticket in inclusief diner.

Recommended

Check hier onze gerelateerde opkomende programma onderdelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief