NSRT op de Kaap
Shishani’s dinerconcert (uitverkocht)

woensdag 28 juni 2023

€22,50 (incl. diner)

Agenda

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

Op 28 juni keert North Sea Round Town terug op de Kaap voor een avond in het teken van één van de vele culturen die Rotterdam rijk is. De afgelopen jaren leidden Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname) en Paulo Bouwman (Kaapverdië) ons langs verhalen, traditionele muziek en eten. Dit jaar is het de beurt aan zangeres Shishani, die je meeneemt op een muziekreis in haar zoektocht als maker met Namibisch-Belgische roots. Tijdens NSRT op de Kaap opent Verhalenhuis Belvédère haar deuren voor bezoekers om te genieten van een avond vol cultuur en muziek. 

Vocalist, gitarist en singer-songwriter Shishani is een eindeloos creatieve musicus. Ze groeide op in Nederland, met wortels in Namibië in België. Het verhaal van Shishani is een reis tussen landen, culturen en verhalen. Het is een reis door de tijd – van vroeger tot het heden. Shishani neemt je mee op een persoonlijke tocht als het gaat om identiteit. De identiteit van iemand uit verschillende culturen en als deel van de queer community. Hoe vind je in die werelden een weg? Shishani laat zien hoe muziek een paspoort is geweest binnen deze zoektocht, naar de hele wereld toe. Een zoektocht waarbij ze de verschillen laat zien, maar ook juist de verbindingen tussen deze werelden weet te creëren. Zoals de gedeelde geschiedenis van Namibië en Nederland. Een bijzondere reis door culturen en verschillende muziekstijlen. 

Zo reisde ze meerdere malen naar Namibië om te leren van het San-volk in de Kalahariwoestijn voor inspiratie voor  haar kwartet Namibian Tales. Of stichtte ze een unieke all-female groep, Miss Catharsis, waarin vrouwen van kleur centraal staan. Shishani deinst ook niet terug voor het combineren van elektronica met traditionele instrumenten, zoals ze doet met haar band Shakuar. Een ander bijzonder project is Sisterhood, dat bestaat uit 11 vrouwelijke artiesten die een gedeeld erfgoed tussen Indonesië en Namibië door het Nederlandse koloniale verleden benadrukken. 

Muziek, verhalen en diner
Het moge duidelijk zijn: Shishani zit vol verhalen over het verleden, de toekomst, empowerment en traditie. Samen met haar betoverende stem en gitaarspel brengt ze deze koffer vol inspiratie naar Verhalenhuis Belvédère, ons mee te nemen in haar zoektocht naar haar roots, erfgoed en de gelaagdheid van haar identiteit. In deze solovoorstelling zal ze ons met muziek, beeld en tekst meenemen in haar creatieve exploratie en leven tussen Namibië en Nederland. Vanuit de keuken van Verhalenhuis Belvédère worden heerlijke traditionele gerechten geserveerd door kok Paavo Hamata.

Tickets à €22,50 zijn nu te koop. Een ticket in inclusief diner.

Foto: Bandfoto Namibian Tales

Meld je aan voor de nieuwsbrief